Mijn naam is Wendy Zonneveld (27). Ik woon samen met Rick Bottenheft (41) en samen zijn wij eigenaar van een oranje Volkswagen Kever uit 1971. Een zogenaamde ‘spaarkever’.

Mijn vriend Rick heeft deze Kever gekocht toen hij via via een oproep op Facebook zag. De auto moest weg wegens ‘omstandigheden’. Rick was gelijk verliefd. Twee dagen later ging hij kijken en nog eens vier dagen later stond de Kever al bij ons op de oprit. In eerste instantie had ik nog niet meteen dezelfde klik met deze auto als mijn vriend. De ‘liefde’ die ik heb voor auto’s is meer voor het moderne spul en tsja, zo’n oldtimer paste daar niet echt tussen. Mijn passie voor auto’s is ontstaan toen ik een eigen auto wilde kopen. Er ging een wereld van opties voor mij open, cruise control, stuurbekrachtiging, rembekrachtiging, etcetera. Allemaal dingen die een kever dus niet heeft. Hoe ga je daarmee om? Eerst maar eens in leren rijden dan. Na het eerste en het tweede ritje merk je hoeveel bekijks je hebt en hoe leuk het eigenlijk is in zo’n oude auto. WAUW!

Het mooiste is het rijden zelf. Het is zo simpel, een stuur, 3 pedalen en een versnellingspook. Meer heb je niet nodig. De snelweg is leuk om te rijden qua bekijks, maar binnendoor is toch het fijnste, dan ‘voel’ je de auto meer. En dat het een luchtgekoelde auto is, dat was vroeger heel normaal, maakt deze auto naar mijn idee nog net even iets specialer. Tegenwoordig zijn er alleen nog maar ‘waterkokers’ (watergekoelde auto’s) op de weg.

Met een luchtgekoelde kever trek je veel bekijks. Toen wij met een groep luchtgekoelde Volkswagens naar Wolfsburg gingen (naar de fabriek van Volkswagen), hadden we ontzettend veel bekijks. Het leeft in Duitsland heel anders dan in Nederland. De trip naar die fabriek was al heel mooi op zich. Met 10 Kevers en 2 VW-busjes in colonne naar Duitsland. Een Maserati haalde ons in met volle vaart, hield in en reed nogmaals voorbij, maar dan met een camera in de hand. Wie bekijkt wie in zo’n geval?

Nu we de kever ruim een jaar hebben, is bij mij het virus ook definitief binnengedrongen. In eerste instantie had ik er niet heel veel mee, maar zodra je er in gaat rijden en merkt hoe simpel de auto eigenlijk is raak je er al snel aan verknocht. Tijdens onze trip in Duitsland is er bijvoorbeeld een caravan tegen de bumper van onze Kever aangereden. Je koopt een nieuw spatbord, laat die spuiten en schroeft hem er zo weer op. Kom daar maar eens om bij een moderne auto. Al met al zijn wij echt superblij met onze Kever. Niet alleen het rijden en onderhouden, maar ook de hele club mensen die je ontmoet. Zij hebben dezelfde passie en helpen elkaar waar nodig. Er zijn zoveel evenementen voor luchtgekoelde auto’s gedurende het jaar. Als je zou willen kan je elk weekend wel naar een evenement.

De foto’s zijn gemaakt door Rick en mijzelf, het merendeel in Wolfsburg of tijdens andere evenementen.

Wendy Zonneveld

Ook jouw auto op CineCars? Klik hier voor info!