25Pinksterzondag was ook dit jaar weer een groot feest: op het TT Circuit in Assen was het afgeladen vol met alleen het mooiste uit de autowereld. Van extreme supercars zoals het trio LaFerrari, McLaren P1 en Porsche 918 Spyder tot bijzondere klassiekers met het mooiste lijnenspel dat je je kan voorstellen. Kijk daarvoor naar bijvoorbeeld de Maserati 3500 GT en de Lamborghini 400GT. Dit en nog veel meer was te zien bij Viva Italia / Supercar Sunday!

17Alleen al op weg vanuit Amsterdam naar Assen viel je mond open van al het moois dat voorbij reed. Aan een stuk door kwamen bijzondere auto’s van voornamelijk Italiaanse makelij voorbij en parkeerplaatsen werden omgetoverd tot verzamelpunten van autoclubs. Dit autogeweld houdt eenmaal op het circuit aangekomen niet op. Honderden snelle, mooie en bijzondere auto’s waren verenigd op de paddock van het circuit. Na wat regendruppels – die overigens voor een leuk effect op de foto’s zorgen – werd de grauwe lucht al snel omgeruild voor een strakblauwe hemel. Het feest is begonnen: auto’s gingen het circuit op en in de wijde omgeving was het gebrul van de V8 en V12 motoren goed te horen.

23Uiteraard was CineCars ook aanwezig op dit evenement om op zoek te gaan naar de volgende Cin­eCars Diva. De auto en eigenaar die aan de mysterieuze CineCars criteria voldoen krijgt een filmportret aangeboden. Deze zondag was er een aantal grote kanshebbers dat zich naar het Concorso Italiano begaf om onder toeziend oog van Dennis Rietveld uitvoerig bekeken en bewonderd te worden. Uiteindelijk is na beraad van de jury de keuze gevallen op de Lamborghini 400 GT 2+2 van Jent. Met de ronde, vriendelijke Superleggera carrosserie, gebouwd door het Carrozzeria Touring, is het heel wat anders dan wat we gewend zijn van de hedendaagse Lamborghini met haar scherpe lijnen en hoeken. Uitgerust met een V12 motor met 320 pk weet deze auto menig stoplichtsprintje te winnen. Wij kijken er naar uit om deze bella macchina en haar eigenaar binnenkort uitgebreid vast te leggen!

 

 

[flickr_set id="72157662120651353"]