flag_cinecars_englishEens in de twee jaar vieren goed ingewijde klassieke autoliefhebbers de hoogmis der klassieke auto op een van de eerste permanente cricuits van het continent: Monthlery.  Het circuit werd in 1924 geopend en bestond oorspronkelijk alleen uit een kombaan.

17477908161_8509dc6cb5_kAl snel werd een stuk openbare weg aan toegevoegd, zodat er ook races op een stratencircuit mogelijk waren. Tot aan de Tweede Wereldoorlog werden er regelmatig Grands Prix gehouden, maar helaas hervond het circuit haar oude glorie niet meer na de oorlogsjaren. Een flinke smet op het blazoen is dat er in de vroege jaren een concentratiekamp voor Roma was gevestigd. Tegenwoordig komt Montlhery weer af en toe tot leven en soms kan men nog een glimp opvangen van de gloriedagen, zoals op 9 en 10 van dit jaar.

17477899281_171883b79d_kZoals gezegd, wordt de Vintage Revival eens in de twee jaar georganiseerd. Het kan zich zeker qua karakter, maar niet in schaalgrootte, nog het best vergeleken worden met de eerste Goodwood revival meetings aan het eind van de jaren negentig (van de 20e eeuw ☺).

Elke editie heeft een centraal thema –dit jaar staat Salmson in de schijnwerpers- maar het gaat er vooral om, om oude bekenden weer te zien en de liefde te belijden voor alles wat vooroorlogs is en een verbrandingsmotor bezit. Dit betekent dat er niet alleen heel wat antieke auto’s over de kombaan gejaagd worden, maar minstens zo veel motoren. Het is meer een rij-evenement dan een lifestyle weekend voor het hele gezin, dat de Goodwood Revival toch wel is verworden.

16855696494_0f1f6eb1c4_kZo kom je op deze Revival een mooie afvaardiging tegen van de Dutch Vintage Sports Car Club (DVSCC), maar ook petrolheads als de sympathieke Belg Marc Hendrix die dit jaar drie van zijn lichte cyclecars had meegenomen. Hendrix had onder meer een zeer zeldzame Tamplin bij zich (waar Louwman er overigens ook een van heeft staan in zijn voortreffelijke museum in Den Haag).

Deze Tamplin komt uit vroege jaren ’20 en heeft een 1000 cc JAP V-twin aan boord. Dankzij het lage gewicht –de carrosserie is van verstevigd triplex..- zit er toch nog behoorlijk wat snelheid in en het is dan ook een geweldig gezicht om te zien dat deze auto (en de andere deelnemers uiteraard!) nog steeds gebruikt wordt waar hij voor gebouwd is!

17291957249_c77955bbab_kIn totaal waren er ruim 300 deelnemers met hun vintage automobielen op het circuit te bewonderen. Cinecars was er bij en schoot de volgende sfeerimpressie.

Geniet van de foto’s en denk de benzinedampen,sputterende en brullende motoren er zelf bij en waan je terug in de tijd van Delage, Bugatti, Voisin en alle anderen die het circuit aandeden in het interbellum.

Bastiaan van den Berg