Rijd jij in een toekomstige klassieker? Bij sommige auto’s is het snel duidelijk of ze in die categorie vallen of niet. Als een nieuwe auto bijzonder is, als er slechts een paar van gemaakt zijn en als de combinatie van motor, balans, gewicht en versnellingsbak klopt, wordt hij na 25 jaar bijna altijd een klassieker. Ferrari’s en Lamborghini’s zijn al toekomstige klassiekers zodra ze de fabriek uitrijden. Laten we dus eens een aantal auto’s op een rij zetten die voorbestemd zijn om in de nabije toekomst klassieke auto’s te worden.

1. BMW 1M Coupe

De BMW 1M Coupe is een zeer snelle, pure en lichtgewicht auto. De 1M Coupe, hoewel technisch gezien niet een zuivere M, levert verrassende prestaties met zijn 340 pk 3.0L twin-turbo zescilinder motor. BMW-liefhebbers waarderen de achterwielaandrijving en handmatige versnellingsbak. Een echte auto, die op dat punt volgens velen nog beter scoort dan de M3 die in hetzelfde jaar uitkwam. Daarom is het een gewilde auto waar een flink prijskaartje aan hangt.

2. Aston Martin V12 Vantage S

Deze Aston Martin is zo bijzonder omdat hij handgeschakeld is in plaats van automatisch. Aston nam deze ongebruikelijke ontwerpbeslissing voor de V12 S-versie, omdat het een extra dimensie aan het autorijden geeft. Aston Martins CEO Andy Palmer zegt dat het autobedrijf vasthoudt aan handgeschakelde auto’s. Hierover zei hij: ‘Iedereen moet met de tijd mee, maar ik denk dat er ruimte blijft voor sportwagens voor echte liefhebbers en ik verwacht dat bij Aston Martin altijd ruimte zal zijn voor die groep klanten.’ En daar zijn wij het mee eens! Deze Aston is slechts een beperkte tijd geproduceerd en was onmiddellijk uitverkocht. De waarde ervan stijgt sindsdien.

Foto: Aston Martin

3. Alfa Romeo 8C Competizione

Dan nu een Italiaanse schone, een van onze favoriete toekomstige klassiekers. De Alfa Romeo 8C Competizione heeft zeer elegante lijnen, een 4.7L V8 en een 450 pk motor. Er werden 500 exemplaren van zowel de coupé- als cabrioletversie geproduceerd en verkocht in de hele wereld. Dat betekent dat er, waar dan ook in de wereld, een aantal hele gelukkige eigenaren zijn!

4. Porsche Cayman GT4

Op het eerste gezicht denk je misschien dat deze Porsche niet zo bijzonder is. Het is geen 911 bijvoorbeeld, het eerbiedwaardige voertuig met een geschiedenis van 50 jaar. In plaats daarvan is het een reguliere baby-Porsche. Maar de Cayman GT4 heeft meer te bieden dan je denkt. Deze kleine Porsche heeft dezelfde vlakke zescilinder motor als de 911 Carrera S en de vering en stuurinrichting komen rechtstreeks uit de 911 GT3! In combinatie met de handgeschakelde 6-bak, is deze Cayman GT4 zeer snel en geweldig om in te rijden. Er zijn er slechts 2.500 van gemaakt, dus deze auto zal zeer exclusief en gewild blijven.

5. Mercedes-Benz SLS AMG

Over waarde houden gesproken, een Mercedes-Benz SLS AMG is vandaag nog even veel waard als in 2011, toen hij nieuw op de markt kwam. Los van looks en de coole deuren in Gullwingstijl, is de beste eigenschap absoluut het weggedrag; hij is enorm nauwkeurig, zeer voorspelbaar en ligt goed op de weg. Terwijl Ferrari en Lamborghini auto’s met een middenmotor maakten, koos Mercedes voor een motor voorin, in de vorm van een grote 6.2L V8 met 583 pk. De acceleratie is ook indrukwekkend; hij gaat van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,7 seconden en zet dat voort tot zijn topsnelheid van 317 kilometer per uur. Deze auto wordt zonder enige twijfel een waardevolle klassieker.

Vind jouw droomauto!

Dit soort auto’s komen niet elke dag voorbij op de veiling. Maar als dat wel gebeurt, is dat altijd erg spannend. Elke week veilt Catawiki honderden oldtimers en youngtimers die niet alleen geweldig zijn om in te rijden, maar ook een goede investering kunnen zijn. Dus waarom zou je niet eens een kijkje nemen? Mocht je jouw oldtimer willen inruilen voor een andere, dan kun je die ook eenvoudig verkopen op Catawiki. Verkoper worden is gratis, voor zowel professionele verkopers als particulieren. Een eenvoudige manier om er snel achter te komen wat jouw auto waard is.