15965497815_01b9153776_k

Van Wrak tot DroomautoOpel is het synoniem voor degelijkheid. De Opel Commodore is een luxe telg uit de Opel modellenfamilie, gebaseerd op de Rekord waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1953.
 Het jaar waarin de door Opel’s hoofdingenieur Karl Stief ontworpen Olympia Rekord werd geïntroduceerd.

Behoudendheid siert het merk. Nieuwe uitvoeringen onderscheidden zich afwisselend door een facelift, een verbeterde techniek of een vernieuwde aandrijflijn. 
Nieuwe carrosserieën en nieuwe aandrijvingen kwamen nooit gelijktijdig op de markt en zijn daardoor in grote mate uitwisselbaar. Naast standaard middenklasse modellijnen met een summiere uitrusting, voerde Opel ook luxe uitgevoerde modellen waarvan de Commodore een voorbeeld is.

Van Wrak tot Droomauto

Van Wrak tot Droomauto

Van Wrak tot DroomautoEen uitgerangeerde Commodore uit 1977 was het die de aandacht trok van Leen. 
Leen werkte al vanaf zijn 16e met Opels en zag zijn kans schoon om de Commodore geheel naar zijn hand te zetten. Hij had onderdelen nodig, heel veel onderdelen en na een lang – en bij tijden moeizaam – proces heeft hij het wrak omgetoverd tot een waar juweel. 
Geheel volgens de Opel traditie heeft hij een modernere aandrijflijn gekozen, een motorkap met de markante bult van de dieseluitvoering en verdere verfijningen waarmee deze unieke klassieker met prima prestaties weer op de weg staat.

Van Wrak tot Droomauto

Van Wrak tot Droomauto

15939744726_8c3cf28e9d_kDe Commodore is Leens trots en niemand anders dan Leen zelf stuurde de auto voor lange tijd. Totdat hij durfde er zijn partner in te laten rijden. Het vertrouwen is sindsdien alleen maar gegroeid en met het grootste gemak geeft hij nu de sleutels aan haar mee.
De slogan ‘Wir leben Opel!’ heeft in huize den Boer zijn eigen lading gekregen. De Commodore heeft met verve zijn taken verricht toen het stel in het huwelijk trad en daarmee voor altijd zijn plaats verdiend.
De Commodore heeft zich inmiddels verder ontwikkeld tot gezinsauto en één ding is zeker.
Hij gaat niet meer weg.
Erik van Gerven