IMG_0771flag_cinecars_english

Le Pantere Della Polizia Italiana

Part 1: Una Nuova Italia

Met gepaste trots presenteert CineCars haar allereerste documentairefilm, Le Pantere Della Polizia Italiana. Een 33 minuten durend document over de wording van een natie. Gezien door de ogen van de individuele politieagent, creëerde CineCars een intrigerend document over het politiewerk in het Italië van na de tweede wereldoorlog. In samenwerking met het ministerie van binnenlandse zaken in Italië en het Museo delle Auto della Polizia di Stato in Rome brengen wij u een unieke film over de geschiedenis van de mobilisering van de Italiaanse staatspolitie.

IMG_0649Na de officiële live première van de volledige film tegelijkertijd met de speciale livestream op zaterdag 28 mei, brengen wij u nu de film in de voor CineCars zo gekende afleveringen van zes minuten. Deze week deel een, Una Nuova Italia.


Italië ligt in puin, de tweede wereldoorlog heeft een spoor van verwoesting achtergelaten. Niets is meer zoals voorheen. Voor de `Italianen betekent het een ware ommekeer. Zij die terugverlangen naar het Italië van weleer hebben het moeilijk met de nieuwe mores. De politie wordt rigoureus gereorganiseerd in een quasi militaire stijl. Bij gebrek aan grondstoffen en eigen middelen vallen de Italianen terug op achtergebleven militaire voertuigen voor de mobilisering van hun politiekorps. The Willys Jeep als favoriete ‘wapen’. CineCars toont u de puberjaren van een nieuw Italië!

Watch part 2: Nascita di una Leggenda

IMG_0767

IMG_0795

 banner breed cc films-1