DZ8A9608-2Sinds zijn officiële introductie in 1950 is de Aston Martin DB2 een begrip, een succes en een belangrijk stuk autohistorie. De initialen van David Brown staan sinds die tijd prominent en herkenbaar op dit stukje Engels vakmanschap. De DB2 is niet de eerste Aston-Martin, maar wel de eerste DB. Een mooie historie op zowel Le Mans als de Mille Miglia dragen bij aan het sportieve karakter van deze stijlvolle Sport Saloons.

Paul wenste zich een Engelse klassieker en bij een gerenommeerd bedrijf vond hij deze prachtige DB2. Zorgvuldig geselecteerd en helemaal naar zijn wens. Nog niet gewend aan de techniek en bediening van deze auto uit 1950, waren de eerste ritjes intensief en eigenlijk best spannend. Ondertussen heeft hij de DB2 helemaal leren kennen en geniet hij er volop van. Niet alleen het rijden geeft genot, kijk ook eens naar de prachtige, eenvoudige en tegelijkertijd krachtige lijnvoering van deze klassieker. Geen ingewikkeld design, maar wel zeer geraffineerd en uitgebalanceerd.

banner breed cc films-1

DZ8A9604-2Prachtig! Een samenspel van de krachtige 6 cilinder lijnmotor en een heel mooi design zijn nadien een kenmerk geworden voor auto’s uit de DB stamboom. Het enthousiasme van Paul over zijn prachtig gerestaureerde DB2 is geweldig. We maakten kennis met hem op Great British 2014 in Zandvoort. De DB2 is natuurlijk al een fantastische verschijning op een dergelijk evenement, maar juist de eigenaar die lekker met z’n klassieke Aston Martin naar Zandvoort komt rijden, de hele dag belangstellende mensen te woord staat en je kennis laat maken met de vele details, de geweldige historie, de restauratie van zijn auto. Zo nu en dan de motor nog even laat grommen, dan realiseer je al heel snel dat je te maken hebt met een geweldige kerel met een enorme passie voor deze prachtige DB2!

DZ8A9572De DB2 is de eerste, in grotere serie, geproduceerde Aston Martin. Alhoewel we serieproductie natuurlijk wel in perspectief moeten plaatsen. Met maar een paar honderd geproduceerde auto’s echt wel een zeldzaamheid. Ook het feit dat de auto handgebouwd is, maakt dat eigenlijk elk exemplaar uniek is. De DB2 is leverbaar geweest als coupe (Sport Saloon) en als cabriolet (Drophead coupe). De Vantage was de sportieve variant met de aangepaste motor en grotere carburateurs en al kort na introductie van het model in die uitvoering leverbaar.
Kijk met ons mee naar Paul, luister naar hem en hoor op zijn manier zijn verhaal over deze prachtige DB2. Hier spreekt iemand die verliefd is geworden op een auto!
Dennis Rietveld