15783314827_6d926d0290_kEen Italiaanse look en Duitse techniek versmelten met elkaar in de Volkswagen Karmann Ghia.Stijl  en elegantie gecombineerd met betrouwbare techniek. Ook Patrick viel voor de lijnvoering van de Karmann Ghia en mag zich nu jaren later eigenaar noemen van een imposante collectie auto’s en miniaturen. Verzamelaar en onderzoeker noemt hij zichzelf en als ware kenner van het model een wandelende encyclopedie.

15781632608_20b450069c_kIn de jaren vijftig was de Karmann Ghia een imagebuilder voor Volkswagen.  Naast de Kever en de spijlbus lanceerden VW een elegante sportcoupe en in 1958 voor het eerst een cabriolet op basis van dit model. Door de chassisconstructie was het voor individuele carrosseriebouwers ook mogelijk om op basis hiervan een eigen carrosserie te maken.  Als echte verzamelaar heeft Patrick zich dan ook gefocust op de  eerste “lowights” en de speciale uitvoeringen.  Zijn collectie auto’s  van bijzondere Ghia’s, wordt aangevuld met een indrukwekkende verzameling miniaturen en andere model gerelateerde verzamelobjecten.  Hier is geen twijfel mogelijk, dit is een echte liefhebber die zich volledig verdiept heeft in dit model!

15781638738_a5863c5408_hLekker toeren en uitwaaien met de 58-er Lowlight Cabriolet. Vol met accessoires en kenmerkende stijlelementen van de eerste serie Karmann Ghia’s. De koplampen net iets lager dan de latere versies geven hem de bijnaam Lowlight.  In grote lijnen hetzelfde als zijn opvolgers, maar toch net op alle punten even iets anders en heel verfijnd.  Kenmerkende details welke verraden dat een dergelijke auto nog handgebouwd is bij een carrosseriebouwer.

15349401083_f5731c6841_kPatrick rijd graag in de auto waar hij een heuse jacht op heeft gemaakt om hem in bezit te krijgen.  Juist deze uitvoering  en voorzien van een originele Okrasa opvoerset maken het een begerenswaardige  auto voor een verzamelaar als Patrick. Het gevoel , de passie, ruimte en de wind door de haren geven direct contact met de omgeving.  Dak open en uitwaaien maar!

Wind en uitwaaien zijn zeker toepasselijk als je hoort hoe deze, van oorsprong nieuw in Amerika geleverde VW naar Nederland is gekomen.  Een lange reis waarbij de auto een orkaan heeft getrotseerd.  Eenmaal gearriveerd in Nederland wachtte deze cabriolet een warm welkom in de collectie van Patrick.

banner breed cc films-1

15968375512_dde1d0d5e1_kVoor veel liefhebbers van mooi design en de betrouwbare Volkswagen techniek heeft de Volkswagen Karmann Ghia een speciale betekenis. Kijk mee wat Patrick in vervoering bracht en wat resulteerde in een bijzonder mooie collectie.

Dennis Rietveld