4-2

flag_italian_cinecars flag_cinecars_englishEindelijk kunnen we met gepaste trots en de officiële goedkeuring van de Italiaanse overheid de trailer van de Pantere della Polizia Italiana laten zien. Na drie dagen buffelen in een Romeins herfstzonnetje met vijf verschillende vintage politieauto’s kwam daar het afscheid en de harde werkelijkheid van het monteren, uitzoeken van de beeldrechten, animaties en de onvermijdelijke Italiaanse bureaucratie.

teaser.Copy.01.Copy.01-2

Initiatiefnemers Mirko Cocco en Angelo van Schaik hebben met verve deze zwarte panters als volleerde venatoren in de Romeinse arena weten te temmen en er een indrukwekkend 30 minuten durend epos van gesmeed. Zo zien en horen we bevlogen Italiaanse politiemannen in de correcte uniformen uit lang vervlogen tijden achter het stuur verhalen over spannende avonturen en oorstrelende anekdotes met de zwarte panters in de glanzende hoofdrol. Dat is tegelijk ook een van de zo bijzondere dingen aan deze film: de volledige medewerking van de Polizia dello Stato. Het is tevens uniek om zo veel van de historische politieauto’s rijdend door het Centro Storico en de wijk EUR  te zien rijden. Dit alles afgewisseld met archiefmateriaal en kunstige animaties van dezelfde auto’s.

5-2

CineCars wil hierbij nogmaals alle crowdfunders van harte bedanken voor al hun bijdragen! Zonder hen was deze film er immers niet gekomen en het goede nieuws is dat de première aanstaande is, evenals de zogenaamde rewards die dan verstuurd zullen gaan worden. Tot die tijd kan iedereen van de trailer genieten; vol verwachting klopt ons hart!
Bastiaan van den Berg