Double Feature
Double FeatureHet kan niemand ontgaan zijn, CineCars was de boer op met de nieuwe documentaire Nato Sotto il Segno del Toro. Van Modena tot het groene hart, spot de overeenkomsten.

De Fiere di Modena staat twee dagen lang volledig in het teken van de klassieke automobiel. Nog voor de ingang van Modena Motor Gallery vinden we de stand van de Polizia di Stato. De livreien van de auto’s zowel als van de dienders die er bij staan komen zo uit Le Pantere della Polizia Italiana. Een centrale gang verbindt de hallen die bomvol staan met het mooiste wat Italië op automotive gebied te bieden heeft. Onderdelen en complete auto’s, alle prijsklassen zijn vertegenwoordigd. Het aanbod divers, van pauselijke Fiats met verhoogde instap, tot een resem aan Lamborghini Miura’s in alle stadia van opbouw. De sfeer is ongedwongen, jong en oud geniet van het gebodene.

Double Feature

Double Feature

Double FeatureIn een hal waar normaal gesproken handelaren in groen hun bomen, planten en bloembollen te koop aanbieden, is dit weekend een klein autofeestje. In het Plantarium gebouw in Hazerswoude vindt voor de allereerste keer de beurs Wheels in the West plaats. Het kan meteen een bescheiden succes genoemd worden. In de ruime en lichte hal zijn door diverse handelshuizen en automobielclubs klassiekers opgesteld. Het aanbod is uitgebreid en divers, er is voor elk wat wils. We zien Americana en pre-war koperwerk. Gezinsauto’s uit de jaren zestig naast de nodige bling. Hier geen Pauselijke vervoermiddelen, maar wel een bijzondere Mercedes-Benz 600 met dakkoffer. Langzaam vindt ook het publiek de weg naar dit nieuwe evenement. Ze hebben geen ongelijk.

Double Feature

Double Feature

Double FeatureModena is het hart van de Italian Motor Valley. Op een steenworp van de stad vindt je de meest legendarische namen. Het Maranello van Ferrari, de fabriek van Pagani en natuurlijk het Museo Ferruccio Lamborghini. Dit is waar het allemaal samenkomt, het design, het vernuft, de ultieme schoonheid. Dat was zo in de jaren vijftig en zo is het nog steeds. De kenner herkent op de beurs niet alleen het werk, maar ook de gezichten van de grote huizen. Hier lopen ze rond, benaderbaar en aimabel. Hier heeft de willekeurige grijsaard zijn dagen gesleten in de ateliers van de grote namen. Het zijn niet alleen de auto’s die het publiek inspireren. Op de stand van de ACI Storico zijn doorlopend interviews en presentaties met grote en kleinere namen uit de Italiaanse automobielindustrie. Hier ook stelt CineCars samen met zoon Tonino de nieuwe film voor over leven en werk van Ferruccio Lamborghini.

Double Feature

Double FeatureDouble Feature

 

Double Feature

Double FeatureTerug naar Hazerswoude, midden in het groene hart van de Randstad. Naast de statische show in de hal, waar handel en clubstands duidelijk nog op zoek zijn naar een werkbaar evenwicht, kent het evenement op zondag ook een volledig uitverkochte Wheels in the West Rally. De opbrengst gaat naar een goed doel, het Slokdarm- en Maagkanker Fonds, een geweldig initiatief. Waar Nederland groot in is! Binnen in de hal wedijveren tot in de puntjes gerestaureerde auto’s met de charme van de echte gebruiksauto’s. Vinden we ook hier de diversiteit van het Italiaans design, al was het maar in het contrast tussen de Volvo 262 Coupé en de Lamborghini Espada. Tweemaal Bertone, twee totaal verschillende werelden. De wereld van Lamborghini wordt hier in het nuchtere noorden aan het publiek voorgesteld in de speciale CineCars filmzaal op de eerste verdieping. Nato Sotto il Segno del Toro doet ook hier de harten sneller kloppen!
Martin Philippo – Marc GF Zaan

Double Feature

Double Feature