english_Farsi_language_flag_001

Version in Farsi

21927725490_827abadbad_kCineCars werd uitgenodigd om midden oktober mee te doen met de rally Tour du Péloponnèse 2015 in Griekenland, georganiseerd door Scuderia Triskelion.

Scuderia Triskelion houdt zich bezig met het restaureren van klassieke auto’s en het organiseren van evenementen voor de klassieker scene in Griekenland. Ditmaal organiseerde Scuderia een internationale rally waarmee men wil laten zien dat Griekenland een land is dat van auto’s houdt  en alsook een land is waar onze eigen klassiekers zich goed kunnen vermaken.

22125824471_d7e71fa4e6_kJohn Karampelas heeft dit serieuze evenement samen met Alexandra Papadimitriou en Stavros Tassopoulos geïnitieerd, bijgestaan door een bescheiden team van marshalls en mechanics. Het mag duidelijk zijn dat het een prestatie is om in een land dat in een flinke economisch houtgreep zit een dergelijk evenement op poten te zetten. John en zijn team hebben hun tanden er in vast gezet en wisten vervolgens een internationaal groep mensen te werven om dit land opnieuw met een rally te leren kennen. We legden met de hele equipe ons vertrouwen in Johns handen wat achteraf een goede keuze bleek te zijn. Het was een fantastische week.

banner breed cc films-1

21494612483_7b2671671b_kHet doel van Scuderia is om Griekenland als autoland – en de klassieker scene aldaar – op de kaart te krijgen, alsmede mensen vanuit heel Europa een kans te geven om op een unieke manier Griekenland te leren kennen. Zo was deze zevendaagse rally naast een leuk spel vooral ook een uitnodiging om veel te proeven van de Griekse cultuur, de keuken, de mensen en het avontuur wat in zo’n ongerept land als deze toch heel wat spannender is dan ons eigen kikkerlandje. Via prachtige slingerwegen werden we langs bergen, zeeën en tempels gevoerd door middel van een professioneel gemaakt bolletje-pijltje routeboek met goedkeuring van de Griekse Motorsport Federatie OMAE en de FIA. Geen kattenpis dus.

21929106989_5bae778d00_kAan Mirko, Johan en Leonie werd gevraagd om als Team Porsche CineCars zowel te gaan filmen als mee te rijden met de rally in een door de organisatie aangeleverde Porsche 924 Le Mans. Het klonk als een pittige opgave  gezien het feit dat de rally dermate serieus was dat het wisselen van de focus tussen het behalen van punten en het zoeken naar mooie filmmomenten wel eens erg lastig zou kunnen zijn. Desalniettemin is het ons gelukt om de rally uit te rijden, dagelijks in tekst en foto een verslag te publiceren én deze bijzondere (hectische) week vast te leggen op film.

21492848594_d1f68c43c8_kVoor wie onze dagelijkse verslagen op deze website gevolgd heeft is het geen verassing meer wanneer ik vertel dat het ons nog een tandje moeilijker werd gemaakt door niet-functionerende voertuigen. We hebben niet één maar twee Porsche 924’s versleten waardoor we met deze technische strubbeling helaas na dag 1 al niet meer mee konden dingen in de puntentelling. Dat wil niet zeggen dat voor ons dit evenement niet geslaagd was, integendeel! We hebben genoten van het evenement en vooral van de groep deelnemers en organisatoren die in zo’n vervlogen week elke dag steeds hechter werd.

banner breed cc films-1

22103114422_c66746d931_kDe route besloeg 1200 km en voerde ons vanaf het oude Olympia via de bergen naar het hooggelegen Dimitsana, om vervolgens via de wijnvlaktes bij Argos uiteindelijk te eindigen aan zee bij het het chique Nafplio. Het deelnemersveld bestond uit 26 teams van twee – rijder/navigator – waarbij de nationaliteiten van zowel mens als auto heel divers was. Van Peugeot tot BMW, van Italiaans bloed tot Engelse machine, het was precies het mengsel dat John Karampelas voor ogen had tijdens het organiseren van deze rit.

22103118372_3737f2d189_kDe teams vertrokken elke ochtend om 9h00 stipt bij de startlijn om vervolgens rond het middaguur ondergedompeld te worden in de Griekse cultuur en ‘s avonds moe maar tevreden van het geconcentreerd gespeelde spelletje neer te strijken in een sfeervolle stad, genietend van een welverdiend glas pils en een tafel vol eten. Scuderia Triskelion heeft een mooie mix weten te vinden tussen het verblijf in overweldigend luxe hotels en aangename kleinere, karakteristieke steden. Doordat de route ons helemaal rondom Péloponnèse, het grootste schiereiland van Griekenland, voerde hebben we met alle verschillende facetten van Griekenland te maken gehad. Van weelderige marmeren pleinen tot haarspeldbochten bezaaid met loslopende geiten.

22125777021_2c4195bf7f_kZo kan ik nog uren uitweiden over alle avonturen met – vooral – onze CineCars rallyauto, maar daarvoor verwijs ik je liever naar het vijfdaagse verslag op deze site waarin de energie van dit leuke evenement goed te proeven is. Voor nu hebben we een mooie film gemaakt waarbij we jullie meenemen in dit circus. Kijk, geniet en kom vooral volgend jaar zelf meerijden.

Leonie Hahn