Aan de Sorrentijnse kust, net onder Napels, ligt een droom van een boetiekhotel waar je het makkelijk vijf dagen uithoudt. Magazine De Smaak van Italië neemt ons mee.

Steeds vaker maken suffe hotels, waar alle kamers kopieën van elkaar zijn, plaats voor charmante boetiekhotels, een populaire term voor hotels die een luxueuze, eigenzinnige maar ook intieme sfeer hebben en vaak niet behoren tot een hotelketen. Boetiekhotels worden gekenmerkt door een eigen, persoonlijke stijl en accommodatie. De gebloemde gordijntjes worden in de ban gedaan en gerenommeerde architecten en interieur-stylisten in de arm genomen. Een van de voorlopers van de huidige generatie boetiekhotels is het Sorrentaanse Maison La Minervetta, dat in 2005 voor behoorlijk wat opschudding zorgde in de hotel-scene.

Maison La Minervetta bevindt zich op ruim een uur rijden van Napels en ligt direct aan de Golfo di Napoli. Onderweg rijdt u door het vulkanisch landschap aan de voet van de Vesuvius. Een bezoek aan de vulkaan en de restanten van de bedolven stad Pompeï liggen meer dan voor de hand. Ten zuiden van Pompeï leidt de kustweg, ingeklemd tussen het Parco Regionale dei Monti Lattare en de Golfo di Napoli, westwaarts richting het schiereiland, waar u net voorbij Sorrento uw bestemming bereikt. Het uitzicht over de baai is adembenemend, net als de uitstraling van Maison La Minervetta.

Het is geen toeval dat Maison La Minervetta één van de trendsettende boetiekhotels is. Niet alleen de inrichting is precies het tegenovergestelde van een doorsneehotel, ook de indeling doen ze net even anders. Voor de receptie ga je naar de bovenste verdieping, terwijl de kamers zich op de vier verdiepingen daaronder bevinden. Het ontbijt wordt op de vijfde verdieping geserveerd in een gezellige keuken, waar sinaasappelsap, ontbijtgranen, vers fruit, biologische yoghurt en eindeloze borden met taartjes en zoete broodjes voor je klaarstaan. Nog niet genoeg? Dan kun je ook een eitje naar keuze klaar laten maken. En dat alles met een ongeëvenaard uitzicht op zee.

Het hele hotel ademt kleur en leven. De kleurrijke mix van rood, wit en blauw is te danken aan de lokale architect en interieur-stylist Marco de Luca. Naast het veelvuldig gebruik van rood, wit en blauw, is het interieur opgefleurd met veel eclectische accessoires en vrolijk tegelwerk. Het is die combinatie van kleur en unieke artefacten die onder de mediterrane zon zorgen voor een atmosfeer die onmiskenbaar gelukkig maakt. Ondanks de prachtige omgeving, het geweldige uitzicht en de vele troeven van het achterland wil je er eigenlijk nooit meer weg. Hier kan werkelijk iedereen zich goed voelen.
Agnes Nijholt / Marc GF Zaan