_b_28375Hoe een auto uit je jeugd, je hobby gaat bepalen. Dit is wat de twee vrienden Michaël en Leon is overkomen.  Los van elkaar delen ze ervaring die nu tot hun BMW hobby heeft geleid.  Nu ze eenmaal zijn besmet met het blauw- witte virus, lijken ze onlosmakelijk met het merk en met elkaar verbonden.

“Freude am Fahren” wordt al lange periode in verband gebracht met het sportieve en luxueuze Beierse merk.  De marketingslogan prijst de rijeigenschappen van de diverse modellen die het merk rijk is.  Michaël is eigenaar van een BMW 2800CS.  Een beeldschone, stijlvolle en sportieve grote coupe van BMW. Het ontbreken ven een middelste raamstijl geeft een open gevoel en ruim zicht vanuit de auto. In sportieve gedaante en uitgevoerd als CSI of CSL heeft deze BMW tal van racesuccessen op zijn naam staan.

_b_28487Een perfecte combinatie tussen schoonheid en snelheid. Geïnspireerd op de sportieve “roots” van het model, heeft de eigenaar de auto stapsgewijs gemodificeerd.  Met een andere motor, vijfbak , aangepakt onderstel en ook een fris interieur is de CS optisch en technisch meer naar de zin van Michaël gemaakt. Tot in de late uren werd doorgewerkt om de auto af te krijgen voor een mooie vakantie. Reizend door Europa heeft de eigenaar al veel plezier gehad van zijn mooiste BMW.

banner breed cc films-1

_b_28482

_b_28488Sleutelvriend Leon heeft ook geen grip meer op het virus waar hij ooit mee besmet raakte. Luister naar de lovende woorden over zijn cylon metallic BMW E12. Passie en liefde voor het merk zijn hem zeker niet vreemd en de BMW 520 is dan ook niet de enige BMW van Leon. Vormgeving, rijeigenschappen en karakter vormen de basis voor de eerste generatie BMW 5 serie. In deze opvallende kleurstelling een mooie verschijning. Mede met hulp van vrienden wordt de BMW onderhouden, zijn enkele lichte modificaties uitgevoerd en wordt er vooral genoten van de auto.

De passie voor een merk, de modellen en de historie worden door Michaël en Leon gekoesterd en uitgedragen.  Al een jaar of tien kennen ze elkaar inmiddels en de gezamenlijke BMW passie heeft een mooie vriendschap ontketend “Freunden am Fahren”.
Dennis Rietveld