dsc_0214flag_cinecars_englishWat is er mooier dan de liefde? Het delen van je klassieke automobiel met de persoon waar je alles voor zou achterlaten!

Lies De Mol is fotografe en een verdomd goeie ook nog. Lies De Mol is ook het lief van Bart Lenaerts, autojournalist en oldtimerliefhebber uit Antwerpen. En zoals het spreekwoord ons al jaren voorhoudt, wie met de hond slaapt, krijgt zijn vlooien. Inmiddels beiden gebeten door het autovirus maken ze samen onder de naam WAFT prachtige reportages en magazines. Daarbij verplaatsen ze zich uiteraard in stijl, in hun schitterend doorleefde Jaguar E-type Mark I uit 1967.

dsc_0307Beroepsmatig nemen Lies en Bart de meest exotische automobielen op de korrel. Geen idee is ooit te gek, dat is inmiddels wel een beetje hun handelsmerk geworden. De vijftigste verjaardag van de Lamborghini Miura vieren door de ter ere van dat jubileum uitgegeven postzegel op de hak te nemen is daar maar een voorbeeld van. Auto op de postzegel? Dan gaan zij toch met zo’n auto de post bezorgen. Gewoon, omdat het kan. Sommige mensen worden blasé wanneer ze zo thuis raken in een wereld van glitter en glamour die wellicht de hunne niet is. Zo niet Lies en Bart, zij blijven wars van de wereld van perfectie en op veilig spelen. Vandaar ook hun grote liefde voor de Jaguar.

dsc_0292Het is geen perfecte exemplaar, het is ook niet de allerbeste auto ter wereld. Maar het is wel een van de mooiste modellen, zeker in de gedaante van deze vroege Fixed Head Coupé. Juist de nukken en de tekortkomingen van een auto als deze versterken de aantrekkingskracht. De symbiose van hoogst aantrekkelijke lijnen en eenvoudige, brute kracht maken de Jaguar E-type, en de zescilinder in het bijzonder, enig in zijn klasse. Dat was zo in de jaren zestig, en zo is het nu nog steeds. Het is een auto voor kleine boefjes. Een auto waarmee je de grote jongens het nakijken kunt geven. Niet alleen maar blabla, maar gewoon recht voor zijn raap. Dat is wat Bart zo zalig vindt aan zijn Jaguar, dat is waarom Lies die liefde onvoorwaardelijk met hem deelt.
Marc GF Zaan

banner breed cc films-1