IMG_0732flag_cinecars_dutch

De geschiedenis van een moderne staat aan de hand van de gebruikte politie-auto’s, dat is de verrassende insteek van de vijfdelige reeks Le Pantere Della Polizia Italiana.

We leven in tijden van angst en sociaal-politieke onrust. Een herhaling van zetten!? CineCars graaft met ‘Le Pantere della Polizia Italiana’ diep in het ontstaan van de moderne westerse wereld. De maatschappij zoals we ze kennen wordt bedreigd door mechanismen waar we als individu geen vat op hebben. In 2016 maakte de CineCars community zijn eerste lange documentaire. Een film over het ontstaan van het moderne Italië in het Europa van na de tweede wereldoorlog. Een indringend verhaal over de impact van angst en terreur op een samenleving in volle expansie. Over geo-politieke ontwikkelingen, criminaliteit en vooral de rol van de snel oprukkende automobiliteit. Opdat we van de geschiedenis zouden leren.

Ricordando Mio Padre | Le Pantere Della Polizia Italiana | Ep3

IMG_0728

Een Ferrari met een ‘license to kill’, het klinkt als een film. En dat is het ook. CineCars brengt u het intrigerende verhaal van Armando Spatafora, de legendarische Romeinse politiechauffeur. Beroemd om zijn snelle achtervolgingen, voor het aantal boeven dat hij achter de tralies zette. De held van een nieuwe tijd. Politieman, hoge-snelheid-chauffeur en familieman. In die specifieke volgorde, wat anders. Het geluid van een 12-cilinder motor die gromt in de Romeinse nacht, terwijl hij de burgers behoed voor de gevaren van de moderne wereld. Beeld je eens in dat de man achter het stuur je vader is. CineCars sprak met Carmen Spatafora, dochter van een ware legende.

IMG_0726

Ricordando Mio Padre | Le Pantere Della Polizia Italiana | Ep3

De grootste legende van allemaal, de ultieme Pantera, de Ferrari 250 GT/E vermomd als snelle interventie auto van de politie. Het is niet alleen een mythe, ze bestond echt. Van 1962 tot 1969 reed de afdeling Rome van de Polizia di Stato wel degelijk met een Ferrari achter de boeven aan. De GT/E is de 2+2 versie van Ferrari’s succesvolle 250 serie. Hoewel er niet echt voldoende ruimte is om op de achterbank arrestanten naar het bureau te brengen, heeft de 3 liter V12 Colombo motor meer dan voldoende potentieel om de glibberigste criminelen te achterhalen. Lichtgewicht, snel en wendbaar, deze gladste Pantere ooit kreeg ze allemaal te pakken.

 

IMG_0743

banner breed cc films-1