Persbericht ‘Nato sotto il segno del Toro’ (In het teken van de Stier)Persbericht ‘Nato sotto il segno del Toro’ (In het teken van de Stier)Persbericht ‘Nato sotto il segno del Toro’ (In het teken van de Stier)Persbericht ‘Nato sotto il segno del Toro’ (In het teken van de Stier)Persbericht
‘Nato sotto il segno del Toro’
(In het teken van de Stier)
Een kortfilm van Mirko Cocco & Angelo van Schaik
Speelduur: 19 minuten (Nederland/Italië, 2017)

Na de indringende documentaire ‘Le Pantera della Polizia Italiana’ (2016) presenteert CineCars.eu nu ‘Nato sotto il segno del Toro’, over leven en werk van briljant ingenieur en zakenman Ferruccio Lamborghini. In deze negentien minuten durende documentaire weten Mirko Cocco en Angelo van Schaik diep door te dringen in de ziel van de familie Lamborghini. Zoon Tonino en kleinzoon Ferruccio Lamborghini vertellen vol passie over de mens achter het logo met de stier.

Boerenzoon, militair, zakenman, maar in de eerste plaats techneut, dat is Ferruccio Lamborghini ten voeten uit. Geboren in 1916 onder het teken van de stier, groeit hij op in een tijdperk van oorlog en crisis. Tijden waarin de mensheid zich van zijn slechtste kant laat zien. Een periode ook, waarin technische vooruitgang ‘dankzij’ de niet aflatende ontwikkeling van oorlogsmaterieel een hoge vlucht neemt. Een vooruitgang die in het brein van Ferruccio Lamborghini naadloos wordt omgezet in civiele toepassingen. Ideeën die hij direct na het einde van de Tweede Wereldoorlog met succes in praktijk zal brengen. Het werk van Lamborghini is de aanzet voor een grootschalige mechanisatie van de Italiaanse landbouwsector, voor een modern Italië.

Persbericht ‘Nato sotto il segno del Toro’ (In het teken van de Stier)

Persbericht ‘Nato sotto il segno del Toro’ (In het teken van de Stier)In de film vertellen Tonino Lamborghini en zijn zoon Ferruccio over de passie van hun vader en grootvader. Over zijn nimmer aflatende zoektocht naar de beste, de mooiste toepassingen van de nieuwste techniek. Met op de achtergrond het Museo Ferruccio Lamborghini weten zij, dat de passie voor schoonheid bij Lamborghini nooit in de weg heeft gestaan van technische vooruitgang. Dat de liefde voor wulps geschapen GT’s nooit de passie voor techniek heeft overschaduwd. Zij die de meester zelf aan het werk hebben gezien kennen geen twijfel, zij die na hem kwamen kunnen slechts verlangen naar een teken van zijn genie. In slechts negentien minuten brengt ‘Nato sotto il segno del Toro’ het meeslepende verhaal van een gedreven man, zonder wiens nimmer aflatende scheppingsdrang de wereld een heel stuk minder mooi zou zijn geweest.

Persbericht ‘Nato sotto il segno del Toro’ (In het teken van de Stier)Nato sotto il segno del Toro gaat op 23 september 2017 in wereldpremière op de Modena Motor Gallery in Italië. De toonaangevende klassiekerbeurs in Motorcity Modena. Een week later, op 30 september, is CineCars aanwezig op Wheels in the West in het Plantarium-gebouw in Hazerswoude Dorp. De gelegenheid voor liefhebbers van CineCars om live kennis te maken met ‘Nato sotto il segno del Toro’ en de community die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt.

Persbericht ‘Nato sotto il segno del Toro’ (In het teken van de Stier)

Persbericht ‘Nato sotto il segno del Toro’ (In het teken van de Stier)CineCars is een internationaal platform voor passie en lifestyle rond de historische automobiel. Met zetels in Nederland, Italië en Duitsland timmert CineCars sinds 2013 aan de virtuele snelweg met een keur aan films en artikelen. Passie, lifestyle en bovenal de verhalen van boeiende mensen met aansprekende automobielen.

Naast langere documentaires zoals ‘Le Pantere della Polizia Italiana’ en nu ‘Nato sotto il segno del Toro’ omvat het videokanaal van CineCars inmiddels een honderdtal korte video’s die liefhebbers en hun automobiele liefde voor het voetlicht brengen. Daarmee is CineCars inmiddels goed voor zo’n 109.000 likes of Facebook, equivalent aan 2,5 miljoen wekelijkse tijdlijnvertoningen.

Persbericht ‘Nato sotto il segno del Toro’ (In het teken van de Stier)

Mirko Cocco (Cagliari, 1965) Italiaans-Nederlands, grondlegger van CineCars, is producent, regisseur en gepassioneerd door klassieke automobielen.

Angelo van Schaik (Nederland, 1971), journalist, sinds 15 jaar Italië-correspondent voor de Nederlandse radio en televisie. Alfist met een passie voor Italiaanse automobielen in het algemeen.

Download hier de presskit Nato Sotto il Segno del Toro