23-05 Polizia Poster
flag_cinecars_englishHilversum, 23 mei 2016

CineCars Live-Première: Le Pantere Della Polizia Italiana

Zaterdagavond 28 mei 2016 neemt CineCars een grote stap in haar flitsende carrière. De bruisende web community rond filmmaker en autogek Mirko Cocco gaat live met de presentatie van haar eerste documentaire; Le Pantere Della Polizia Italiana. Een unieke film over de geschiedenis van de mobilisering van de Italiaanse staatspolitie. Met behulp van crowdfunding en de welwillende medewerking van het Ministerie van Binnenlandse zaken in Italië, de Nederlandse Ambassade in Rome en het Museo delle auto della Polizia di Stato, brengt CineCars een indringend inzicht in de ontwikkeling van een moderne staat door de ogen van een onverwachte partij.

23027687873_33b365596f_oSinds 2013 timmert CineCars internationaal aan de weg als online community voor petrolheads en all round liefhebbers van klassieke auto’s en de wereld daar omheen. Met bijzondere filmportretten van liefhebbers en hun geliefde automobiel, gesmaakte fotoreportages van gerenommeerde en minder bekende evenementen en unieke verhalen uit het heden en verleden van de klassieker scene, hebben zij wereldwijd een schare fans verzameld die zijn weerga niet kent. Dat alles resulteert zaterdagavond 28 mei in de live online première van CineCars’ eerste door crowdfunding gefinancierde historische documentaire: Le Pantere Della Polizia Italiana.

23359065110_25a8a5d8cc_kMirko Cocco en Angelo van Schaik, een Italiaan in Nederland en een Nederlander in Italië, verbonden in film en de liefde voor klassieke auto’s. Samen de initiatiefnemers voor deze unieke film over de ontwikkeling van het na-oorlogse Italië. De wederopbouw van een verwoeste natie, de verwording van een rurale maatschappij in een moderne staat. Met alle verwondering en valkuilen van dien. Een indringend portret vanuit het hart van Europa, gezien door de ogen van de individuele politieagent, gefilmd met de scherpe blik van CineCars. Le Pantere Della Polizia Italiana laat zien hoe durf en visie aan de grondslag lagen van het moderne Italië.

23027659443_225f760ef3_kTijdens de officiële première van Le Pantere Della Polizia Italiana voor crowdfunders en genodigden, gaat CineCars live op internet. Historicus Bastiaan van den Berg gaat aan tafel met de makers en andere gasten voor een goed gesprek en het verhaal achter de film. Tijdens de live-stream wordt er gesproken over het ontstaan van de film, de impact van crowdfunding en natuurlijk het belang van de auto in het ontstaan van een modern land. Filmmakers Mirko Cocco en Angelo van Schaik worden in hun verhaal bijgestaan door gasten uit binnen- en buitenland. Als spetterende afsluiter gaat de film zowel op locatie bij Garage Johan Oldenhage in Nieuw-Vennep als online in wereldpremière.

Livestream: zaterdag 28 mei 2016, 20:00 uur

23628644266_5b16678e14_k