88 juni, zondagmorgen, terwijl het CineCars-team op weg is naar Viva Italia in Assen ga ik, na een regenbuitje te hebben afgewacht op weg naar de Good Vibrations manifestatie in Muiden.

Deze meeting is bedoeld voor alle typen oldtimers en wordt vandaag voor de derde keer gehouden. Onder de rook van Amsterdam en de –uiteindelijk – blakerende zon kwamen oldtimerbezitters en geïnteresseerden tezamen om al dat moois te delen. De dag kwam wat later op gang dan gebruikelijk maar dat was waarschijnlijk te wijten aan de regen in de ochtend.

Na een eerste fotorondje hoor ik achter mij: “Laat hem maar staan zo… hij staat hier wel leuk.” Een Fiat 500 parkeert vrij strak naast een Mercury Marquis. De deuren van de kleine Fiat kunnen nog makkelijk open maar of dat voor de Mercury ook gold, vroeg ik mij af.

16Een grote diversiteit aan klassiekers en dat is precies waar dit evenement over gaat: door middel van je autohobby laten zien wat er aan bijzonders rondrijdt in ons land.

Er was veel moois te zien. Amerikaanse ‘sloepen’, West en Oost-Europese auto’s. Er staat van alles, samen met hun eigenaren die nooit om een praatje verlegen zitten en graag hun verhaal vertellen. Typerend is dan ook dat bij veel auto’s de motorkap open is gezet om de gesprekken op gang te brengen waarbij de staat van de auto ondergeschikt is aan het enthousiasme van de eigenaar en omstanders.

Van een prachtig geconserveerde Jaguar MK V uit 1947 tot een Fiat 500R uit 1974 en alles wat daartussen zit. Opgepoetste en verchroomde motorblokken, Rat-looks. Prachtige automobielen in concoursstaat staan gebroederlijk naast de wat minder opvallende en door patina getekende exemplaren met als rode draad het plezier dat je op veel manieren kan hebben met klassieke auto’s .

33Wil je een imposante Oldsmobile zien of een 50 jarige Studebaker Daytona Convertible? Ook deze vond ik vandaag tussen al het fraais op de Good Vibrations.

Erik van Gerven

[flickr_set id="72157662120961403"]