13De Nederlandse winnaars in Goodwood Revival RAC TT race.

Formule 1 testrijder Giedo van der Garde en David Hart vormden het hoogtepunt van de laatste Goodwood Revival dag, afgelopen zondag. Zij wonnen in een zinderende Tourist Throphy race van de Royal Automobile Club. Ze wonnen in hun door de persdienst ‘monsterachtig’ genoemde AC Cobra.

Ze vochten hun competitie uit in een veld van tegenstanders met daartussen Ferrari’s GTO, Jaguars, Maserati’s en een Bizzarini. Motorproblemen van de belangrijkste tegenstander, Oliver Bryant, in zijn Maserati, zorgden er voor dat hij moest afhaken.

Daarnaast een foto van de veteranenvliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. Onder meer een van de twee overgebleven Lancasters, die nog in de Battle of Britain hebben gevochten, vloog dagelijks over, vergezeld door Spitfires en Hurricanes.

7Op het verzamelpunt vlak voor de wedstrijd kwamen we een bekende zangeres uit een wereldberoemde Britse meidengroep tegen. Weten jullie wie zij is? Daarnaast bekende rijders als Alain de Cadenet uit Engeland, Derek Bell, Jochen Mass uit Duitsland die in beeld kwamen. En natuurlijk waren daar de Goodwood pitsgirls, die de startrijen aangeven. De nummer 1 met een bowler hat. En natuurlijk alle familieleden en kennissen van de rijders die losliepen in het verzamelpunt. Veel kijkplezier.

Robbert Moree