20Zondag 10 augustus vond het Nationaal Oldtimer Festival plaats op Circuitpark Zandvoort. Ondanks de vrij dramatische weersvoorspellingen waren er veel bijzondere auto’s naar Nederlands bekendste kustplaats afgereisd.

Natuurlijk was CineCars ook dit keer aanwezig om een nieuwe CineCars ‘Diva’ uit te zoeken en te belonen met een filmportret. Na uitvoerige inspectie en juryberaad is de witte Toyota 2000GT als winnaar verkozen. Binnenkort zal u de auto in bewegend beeld op deze site kunnen bewonderen. De tweezits GT van Toyota is gebouwd tussen 1976 en 1970. Het exemplaar dat bij het Nationaal Oldtimer Festival aanwezig was behoort absoluut tot de top van de overgebleven 2000GT’s. Op alleen het overspuiten naar het originele wit is er niets aan de auto gerestaureerd. De 2.0 liter zescilinder van Yamaha met drie Solex-carburateurs levert een vermogen van 150 pk.

1Naast de bijzondere 2000GT was er ook genoeg anders te bewonderen. Zo was de Toyota omringd door een schitterende Aston Martin DB5 en een zelfbouwproject van Ed (‘Ed Special’) op basis van een Standard Motor.

Als onderdeel van Supercar Sunday werd er op het circuit geraced met alle verschillende supercars: een aantal nieuwe Porsche 918 Spyder gingen de strijd aan met de Koenigsegg en Pagani’s. Uiteraard allemaal gefotografeerd!

– Oscar