IMG_0678Nascita di una Leggenda | Le Pantere Della Polizia Italiana | EP2De geschiedenis van een moderne staat aan de hand van de gebruikte politie-auto’s, dat is de verrassende insteek van de vijfdelige reeks Le Pantere Della Polizia Italiana.


We leven in tijden van angst en sociaal-politieke onrust. Een herhaling van zetten!? CineCars graaft met ‘Le Pantere della Polizia Italiana’ diep in het ontstaan van de moderne westerse wereld. De maatschappij zoals we ze kennen wordt bedreigd door mechanismen waar we als individu geen vat op hebben. In 2016 maakte de CineCars community zijn eerste lange documentaire. Een film over het ontstaan van het moderne Italië in het Europa van na de tweede wereldoorlog. Een indringend verhaal over de impact van angst en terreur op een samenleving in volle expansie. Over geo-politieke ontwikkelingen, criminaliteit en vooral de rol van de snel oprukkende automobiliteit. Opdat we van de geschiedenis zouden leren.

 

IMG_0675

IMG_0673De vijftiger jaren, Europa herrijst uit zijn as. Er moet geld verdiend worden, het gaat vooruit. De straten van Italië worden overspoeld met automobielen. De nieuwe republiek verandert snel van een plattelandsgemeenschap in een waarlijk modern land. Waar de welvaart toeneemt, stijgt de criminaliteit tot gelijke hoogten. Bendes in snelle auto’s proberen de Italiaanse politie te slim af te zijn. Die komt met de Alfa Romeo 1900 Super. Zwart, gelikt, goed geëquipeerd en vooral snel. Een panter op het punt om aan te vallen. CineCars brengt u het ontstaan van een legende; Le Pantera.

De Alfa Romeo 1900 Super, de eerste volledig nieuwe familie-auto van het merk na de oorlog, krijgt een speciale behandeling om de Polizia di Stato te voorzien van een krachtige en toch veelzijdige patrouille-auto. Modern als ze is, is de 1900 snel, wendbaar en ruim genoeg om met gemak vier politieagenten te vervoeren. Met zijn zwarte lak verdient de auto met zijn elegante profiel snel de bijnaam die de komende decennia zou worden overgedragen op al zijn opvolgers: Le Pantere, De Panters.

Watch Part one: Una Nuova Italia

IMG_0669

banner breed cc films-1