img_9187
flag_cinecars_englishDe Nash Le Mans is een mooi stuk speelgoed. Letterlijk en figuurlijk. Opgebouwd als een levensgrote Meccano-doos. Niets is echt, maar man, wat een machine.

Het verhaal van de Pininfarina Nash Le Mans is net zo exclusief als de gekozen naam. Dat krijg je wanneer een echte liefhebber de schuur in duikt om de auto van zijn dromen te bouwen. Britse techniek, Italiaanse vormgeving en heel veel hardcore improvisatie. Alexander Snijdewind hoorde voor het eerst van deze auto in een artikel op het internet. Een soort van liefde op het eerste gezicht. Een hernieuwde kennismaking met de Engelse manier van sportwagens bouwen. Er is geen betere rentree in die wereld denkbaar dan met een auto die letterlijk in een schuurtje gebouwd is.

banner breed cc films-1

img_9191

img_9190Onderhuids is het een Triumph Vitesse. Verlengd, verbeterd, maar ontegensprekelijk een zescilinder in lijn Triumph. Het livrei is gebaseerd op de Lancia D24 waar Juan Manual Fangio in 1953 de Carrera Panamericana mee won. Meer krediet heeft een zelfbouw als deze niet nodig. De auto heeft stijl, karakter en charisma. Al heeft het misschien geen stamboom, deze mengeling van DNA is op zijn minst geslaagd te noemen. Begrijpelijk dat Alexander hier voor gevallen is. Meer dan begrijpelijk.
Marc GF Zaan