Italiaans design is in de autowereld het nec plus ultra wanneer het om vormgeving gaat. Vandaag in Mijn Droomauto twee kunststukjes van Pietro Frua op basis van Franse en Zweedse techniek en een echt Italiaans raspaard van de hand van Vignale. Mijn Droomauto presenteert de Renault Floride, de Volvo P1800 en de Maserati Mexico.

De video’s van CineCars worden wereldwijd gesmaakt door honderdduizenden internetkijkers. Op verzoek van themazender ONS zijn ze nu ook op televisie te bekijken in het nieuwe programma Mijn Droomauto.

ONS is in ruim vier miljoen Nederlandse huishoudens te ontvangen. Bij veel kabelaars in het basispakket, bij andere in een aanvullend pakket. ONS is een tv-zender voor mensen die op de hoogte willen blijven van de laatste trends op het gebied van reizen, films en koken. ONS biedt een breed aanbod aan goede series, Nederlandse en buitenlandse speelfilms, geschiedenis, muziek en entertainment. Klassiekers, succesnummers en eigen producties.

Kennen we niet allemaal iemand die helemaal verknocht is aan zijn of haar klassieke auto? Zo iemand wiens enthousiasme voor het rijdend erfgoed nooit echt gaat vervelen? ONS presenteert in samenwerking met CineCars, dé classic car community, een rijke bloemlezing uit het Nederlandse wagenpark van weleer: Mijn Droomauto. Het Kevertje van opa, de Citroën van de dokter en de Jaguar van de notaris, allemaal komen ze voorbij. En nog zoveel meer. Aan u voorgesteld door trotse bezitters, die stuk voor stuk de geschiedenis van hun automobiel tot het laatste schroefje kunnen vertellen. Door echte liefhebbers.

Mijn Droomauto is het ultieme bewijs dat internet content serieus genomen wordt in de hedendaagse mediawereld. De CineCars community grossiert in succesverhalen; crowdfunding van internationale projecten, crossbloggen en nu dus zelfs een heus televisieprogramma. Het toont eens te meer hoezeer de liefde voor klassieke automobielen tot grootse dingen in staat is. Nu en in de toekomst.

Mijn Droomauto, vanaf woensdag 1 maart 2017 bij ONS.

Marc GF Zaan