Tijdens de Modena Motor Gallery op 23 en 24 september presenteert CineCars de exclusieve première van Nato sotto il segno del Toro, over leven en werk van Ferruccio Lamborghini.

Modena, hart van de Emilia-Romagna, de bakermat van de Italiaanse automobielindustrie. Ingeklemd tussen de Po-vlakte en de Apennijnen, is deze Noord-Italiaanse regio de thuisbasis van zowat alles wat met auto- en motorsport te maken heeft. Modena, Capitale dei Motori, the Motor Capital of Italy, een bijnaam die ze niet gestolen heeft. In het weekend van 23 en 24 september vindt in de ModenaFiere, de lokale expo, de grootste klassieke automanifestatie van het land plaats, de Modena Motor Gallery. De Club ACI Storico, de klassiekerafdeling van Italië’s grootste automobilistenorganisatie, is hoofdpartner van het evenement. Zij zijn het ook op wiens uitnodiging CineCars aanwezig zal zijn met de exclusieve première van Nato sotto il segno del Toro. Dankzij VitadiStile.com, onze Italiaanse partner, heeft CineCars de ruimte om haar meest recente werk te tonen.

De ACI is zoals gezegd de belangrijkste automobilistenorganisatie in Italië en daarmee de spreekbuis van de Italiaanse weggebruiker. De Club ACI Storico richt zich daarbij speciaal op het rijdend erfgoed. Met meer dan vier miljoen auto’s ouder dan twintig jaar op de Italiaanse wegen, zet de ‘Storico’ zich in voor een serieuze classificatie van de klassieke automobiel. Auto’s ouder dan veertig jaar krijgen automatisch de klassiekerstatus, voor de zogenaamde youngtimers heeft de ‘Storico’ een steeds groeiende lijst van modellen en typen die in aanmerking komen voor deze zo gegeerde status. ‘Omdat niet elke oude auto automatisch ook erfgoed is’, zoals ze het zelf zeggen. Liefhebbers en clubs sluiten zich aan bij de Club ACI Storica om het behoud van hun geliefde automodel te waarborgen en zo gezamenlijk en merkoverschrijdend te vechten voor de rechten van de klassieke automobiel.

Het is CineCars een eer om onder de vleugels van deze belangrijke organisatie haar nieuwe film Nato sotto il segno del Toro te mogen presenteren. Om in het hart van de Italiaanse automobielindustrie de première van een documentaire over een van de meest omstreden Italiaanse autobouwers voor het eerst te tonen aan het grote publiek. In de film vertellen Tonino Lamborghini en zijn zoon Ferruccio over de passie van hun vader en grootvader. Over zijn nimmer aflatende zoektocht naar de beste, de mooiste toepassingen van de nieuwste techniek. Met op de achtergrond het Museo Ferruccio Lamborghini weten zij, dat de passie voor schoonheid bij Lamborghini nooit in de weg heeft gestaan van technische vooruitgang. Dat de liefde voor wulps geschapen GT’s nooit de passie voor techniek heeft overschaduwd. In slechts negentien minuten brengt ‘Nato sotto il segno del Toro’ het meeslepende verhaal van een gedreven man, zonder wiens nimmer aflatende scheppingsdrang de wereld een heel stuk minder fraai zou zijn geweest.

En er is meer, tijdens de Modena Motor Gallery zal de crew van CineCars haar laatste nieuwe project onthullen. Veelbelovend, diepgaand en wars van alle conventies. 100% CineCars! Stay tuned!
Marc GF Zaan