De jaren 1980 kenmerkten zich door veel nieuwe tv-series vol spanning en actie. Series als Knight Rider, Miami Vice en The A-Team waren trendsetters op het gebied van muziek, mode en vooral speelgoed. De iconische auto’s uit de bekende tv-series van de jaren ’80 waren zo populair, dat bedrijven van deze auto’s replica’s van gingen maken. Die werden gebruikt als speelgoed en om te verzamelen. Sommige modellen zijn zo populair dat ze hun eigen fanclub hebben. Als je van de tv-series uit de jaren ’80 houdt, kun je deze lijst met modelauto’s uit die tijd zeker waarderen.

Knight Rider

De auto die de hoofdrol speelt in Knight Rider is een van de meest iconische auto’s van de jaren ’80. KITT (Knight Industries Two Thousand) had droge humor en was in staat zichzelf te besturen. KITT had zelfs een geheugen van 1000 megabit (wat in die tijd heel veel was) en was uitgerust met turbo boost, een harnas en veel spectaculaire en gevaarlijke wapens. Hoewel het schaalmodel van Hot Wheels dit mogelijk niet allemaal heeft, is het design prachtig. Het voert je terug in de tijd.

Miami Vice

Als je aan Miami Vice denkt, denk je aan snelle en funky auto’s. In deze actieserie werken twee undercover-agenten samen om misdaad te bestrijden in Miami. Daarvoor had het modieuze duo natuurlijk de coolste auto’s nodig. Een coole Ferarri kan dan ook niet ontbreken op onze lijst. Een van de meest opvallende voertuigen in Miami Vice was de Ferrari F512M. Oorspronkelijk was de auto zwart, maar hij werd wit geverfd zodat hij beter tot zijn recht kwam in nachtelijke scènes. Het schaalmodel van Hot Wheels is een perfecte replica van de jaren tachtig-stijl en past perfect in elke collectie.

The A-Team

Het iconische busje uit de jaren ’80 mag niet ontbreken op de lijst met ‘the best of’. De GMC Vandura uit 1983 was het vervoermiddel van de hoofdrolspelers tijdens hun avonturen en was vaak van cruciaal belang voor de missie. De karakteristieke rode streep op de bus die doorloopt in de spoiler op het dak, heeft deze bus onvergetelijk gemaakt. De bus van The A-Team, ook van Hot Wheels, is een prachtige aanvulling voor elke verzamelaar van vintage modelauto’s.

Ghostbusters

De jaren tachtig zijn niet compleet zonder onze favoriete voertuigen uit Ghostbusters, Ecto-1 en 2. Want wie bel je om een spook te verjagen? Ghostbusters natuurlijk. Hot Wheels wilde echt uitblinken in retro-auto’s, daarom maakten ze geweldige schaalmodellen.

Back to the Future

Back to the Future is een Amerikaanse klassieker. In deze film reizen Doc Brown en de 17-jarige student Marty McFly terug in de tijd en natuurlijk terug naar de toekomst in de tijdmachine DeLorean DMC-12. Naast een zogenoemde flux capacitor, had deze auto deuren die als vleugels open klapten en een innovatieve carrosserie van glasvezel. De DMC-12 was het enige model dat DeLorean Motor Company ooit produceerde. In 1982 ging het bedrijf failliet. Deze eendagsvlieg in de Amerikaanse autogeschiedenis is een cultklassieker geworden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat bedrijven zoals Hot Wheels en Welly er schaalmodellen van maakten.

Heb je zin je collectie uit te breiden met de mooiste retro-auto’s van de jaren tachtig? Dan heb je geluk. Onze modelautoveiling wordt elke week geactualiseerd met de beste oude en moderne modelauto’s, waarvan we weten dat ze nostalgische herinneren oproepen.