Na een oproep op Facebook leek het me leuk om onze oldtimer op deze manier in de kijker te plaatsen. Het betreft een Mercedes W110 Heckflosse uit 1968.

Misschien niet de meest bijzondere en zeker geen zeldzame oldtimer, maar toch vind ik het een van de mooiste grote automobielen. Een karaktervolle klassieker die als geen ander de stijl van de sixties weergeeft. Ik kocht deze wagen van iemand die hem met pijn in het hart wegdeed. Hij had de auto jarenlang bijgehouden voor zijn zoon, maar de jongeman was volgens de bedroefde verkoper een ‘groene pater’ geworden en wilde dus niets te maken hebben met deze vervuilende diesel.

Er was veel laswerk aan de auto en ik kreeg de indruk dat dit niet de specialiteit was van de verkoper. Als 29-jarige draai ik mijn hand niet om voor wat laswerk, dus voor mij was het een buitenkansje. De motor draaide, de remmen remden, dus kon ik hem met mijn eigen nummerplaten gewoon naar huis rijden. Thuis aangekomen werd mijn verloofde op slag verliefd op de verrassing die ik had meegebracht. Vooral omdat ik hem meteen omschreef als onze toekomstige trouwauto. Zoals op de foto’s te zien, moesten bijna de hele bodem en twee balken vervangen worden. Het mooie was dan weer, dat lak, interieur en chroom nog in zeer goede staat waren. Al met al kon deze prachtige originele wagen na 7 avonden plooien en lassen en een strenge keuring weer de baan op. Enkele weken later heb ik de auto ook aan de verkoper laten zien, helemaal opgeblonken. De man barstte in tranen uit en was oprecht blij dat de wagen na meer dan 20 jaar in de garage terug op de baan was.

Ik ben al sinds mijn 18e met auto’s bezig en heb al verschillende oldtimers gehad. Het valt op dat wij steeds bewuster kiezen om voor de meeste plezierritjes deze auto te nemen. Waarom? De sympathie die deze wagen oproept, het comfort, de gezelligheid op de doorlopende voorbank met schakelpook aan het stuur, de reuzekofferbak, de betrouwbaarheid van een oude Mercedes. Dat de auto niet perfect is, maar wel in zeer originele staat. Geen gehuil om een spatje regen of een steentje tegen de lak, kortom ideaal voor rondritten bij onze geliefde club, de MAK (Mechelse oldtimerclub), en openluchtcinema’s.

Willem Bulkmans

Ook jouw auto op CineCars? Klik hier voor info!