Groot geworden op de achterbank van een Mercedes W124 werd mijn autopassie al snel in de richting van Mercedes-Benz gestuurd. Toen ik op mijn achttiende de oude auto van mijn vader kreeg, ging er een droom in vervulling. Die bewuste W124 uit 1987 heb ik nog steeds in mijn bezit. Nu ik eindelijk een rijbewijs had, kon het genieten pas écht beginnen. Er passeerden in snel tempo een paar W124’s, enkele W123’s en een 190E. Vooral de kwaliteit en de schoonheid van de W123 heeft mijn hart gestolen. In de zomer van 2015 ging ik weer op zoek naar een exemplaar uit deze legendarische reeks. Plots kwam deze auto tevoorschijn. Een handgeschakelde 280E uit 1979, 1 vorige eigenaar, 130.000km en volledig gedocumenteerd. Dit moest hem worden, meteen een afspraak gemaakt om de auto te gaan bekijken, spannend! Door het plotse overlijden van de eigenaresse verviel de auto in een slepende erfeniskwestie. Ik zag mijn kans in rook opgaan, maar de aanhouder wint! Toen na lang wachten het nieuws kwam dat de auto verkocht mocht worden, heb ik geen minuut langer getwijfeld. Ik had een 280E gekocht!

Inmiddels heb ik deze auto ruim een jaar in mijn bezit. Het is heerlijk om op een mooie weekenddag met deze 185pk krachtige 6-cilinder langs de velden te cruisen. De toch wel legendarische M110 motor van Mercedes is echt een juweel. Het mooiste aan deze auto vind ik al het chroomwerk. Prachtig wanneer je hem ziet staan in de zon! Ik zou hem graag volledig restaureren, al is dat nu nog niet echt nodig, hij verkeerd nog in een gezonde conditie. Dat is meteen ook de reden dat ik juist deze auto gekocht heb. De wagen verkeerd in een enorm goede, originele staat. Alle papieren en historie zijn erbij, zelfs de originele aankoopfactuur uit 1979.
Tekst: Casper Janssens
foto’s: Casper Janssens/Thijs Deschildere
Redactie: Marc GF Zaan