To Boldly GoTo Boldly GoScience Fiction en klassieke auto’s. Vergezocht? Niet als je kijkt wat Legacy Overland doet om klassieke 4X4’s klaar te stomen voor de toekomst.

Greenwich, Connecticut USA, een goeie 50 kilometer ten noordoosten van Manhattan, waar de miljoenenstad overgaat in de onherbergzaamheid van de Noord-Atlantische kust. Hier worden de iconen uit de 4X4 geschiedenis nieuw leven ingeblazen. Hier herbouwt men Landrovers, Range Rovers, Mercedes G-Wagens, maar vooral Toyota LandCruisers met een passie die je nergens anders vindt. Legacy Overland bouwt hier nagelnieuwe klassiekers met alle kwaliteiten van het origineel en zoveel meer.

To Boldly Go

To Boldly Go

To Boldly Go‘Geworteld diep in de jaren zeventig, Legacy Overland is de samensmelting van decennialang dromen, obsessief perfectioneren en met passie zoeken naar een betere manier van leven.’ Ze kunnen het prima uitleggen, daar in Connecticut, dat leidt geen twijfel. Dat is niet het enige dat ze goed kunnen. Het vakmanschap waarmee het team zich op haar projecten stort kan alleen maar uit passie ontstaan zijn. De liefde die schuil gaat in de afwerking van deze auto’s gaat verder dan restaureren, dan eenvoudigweg pimpen of moderniseren. Dit zijn auto’s die klaar zijn om de komende vijftig jaar klanten te overtuigen van hun kwaliteiten.

To Boldly Go

To Boldly Go

To Boldly GoDe Toyota LandCruiser zoals iedereen hem kent, dateert terug tot 1960, met de introductie van de ‘J40’-serie. In korte en lange uitvoering, soft top, hardtop, pick-up, u zegt het maar, de LandCruiser is het allemaal. Een onverwoestbare zescilinder benzine lijnmotor, vier- of zescilinder diesels, een no nonsense chassis en een foolproof 4X4 aandrijving, maken elke LandCruiser tot een voertuig dat nagenoeg overal kan komen. Een echte alleskunner. Een reputatie die er voor heeft gezorgd dat het model 24 jaar lang in productie is gebleven en vooral, dat het sindsdien niet vergeten is. De Toyota LandCruiser ‘J40’-serie is tot op de dag van vandaag geliefd bij grote groepen gebruikers. Gebruiken, want dat is waar de LandCruiser voor gemaakt is.

To Boldly Go

To Boldly Go

To Boldly GoDat is ook wat ze bij Legacy Overland goed begrepen hebben. De beter-dan-nieuw herbouwde Toyota’s die bij het de werkplaats uit rijden zijn af. Elk onderdeel, elk paneel, elk schroefje, elk ringetje, alles is los geweest, hersteld, vervangen of verbeterd. Zonder afbraak te doen aan het origineel, krijgt een Legacy Overland LandCruiser een pasklare update. Moderne verlichting, verbeterde wielophanging, remmen enzovoorts. Air Conditioning? Natuurlijk, maar wel zo dat het in het plaatje past. Multimedia met alle moderne gemakken, het mooiste leer en afwerking, maar vooral de uitstraling van een echte klassieke LandCruiser ‘J40’-series.

To Boldly Go

To Boldly Go

To Boldly GoIs het een klassieker, is het een nieuwe auto? Is dit restaureren met liefde voor het origineel, of het pimpen van een klassieke 4X4? Zoveel mensen, zoveel meningen, zoveel smaken. Eén ding staat echter buiten kijf, het vakmanschap en de passie van Legacy Overland staan absoluut in één lijn met de basiskwaliteiten van de LandCruiser en het vertrouwen dat reizigers over de hele wereld in de stoerste der Toyota’s hebben gehad en nog steeds hebben.
Marc GF Zaan

To Boldly Go