Le Pantere della Polizia ItalianaLe Pantere della Polizia ItalianaWe leven in tijden van angst en sociaal-politieke onrust. Een herhaling van zetten!? CineCars graaft met ‘Le Pantere della Polizia Italiana’ diep in het ontstaan van de moderne westerse wereld.

De maatschappij zoals we ze kennen wordt bedreigd door mechanismen waar we als individu geen vat op hebben. In 2016 maakte de CineCars community zijn eerste lange documentaire. Een film over het ontstaan van het moderne Italië in het Europa van na de tweede wereldoorlog. Een indringend verhaal over de impact van angst en terreur op een samenleving in volle expansie. Over geo-politieke ontwikkelingen, criminaliteit en vooral de rol van de snel oprukkende automobiliteit. Opdat we van de geschiedenis zouden leren.

Le Pantere della Polizia Italiana

Le Pantere della Polizia Italiana‘Le Pantere della Polizia Italiana’ is een 34 minuten durende documentaire over de automobilisatie van de Italiaanse staatspolitie. Het verhaal van een opkrabbelend Europa door de ogen van hen die alles in goede banen moesten leiden. De veranderingen, de gevolgen en vooral de keuzes die werden gemaakt om de immer voortrazende trein der vooruitgang bij te kunnen benen. ‘Le Pantere’ verhaalt over de mythische wetsdienaren en het vaak nog legendarischer materieel waarmee zij geacht werden hun snel veranderende taak uit te kunnen voeren. Het is een film die oproept tot nadenken. Over de geschiedenis en over de toekomst.

Le Pantere della Polizia Italiana

Le Pantere della Polizia ItalianaVoor het eerst voltooide de CineCars community in eigen beheer een dergelijke onderneming. Idee, contacten, financiering en realisatie werden allemaal binnen de community tot stand gebracht. Uniek, maar zeker niet eenmalig, dat staat wel vast. De hele organisatie rond de productie van de film was een hele steile leercurve. Steil, maar vooral ook ontzettend uitdagend. Het eindresultaat mag er dan ook zijn. De tijd is gekomen om ons werk met de wereld te delen.

Tot hier toe is de volledige versie van ‘Le Pantere della Polizia Italiana’ voorbehouden gebleven aan de genodigden van de live premiere begin juni en de community volgers die de live-stream hebben gezien. Daarom schenken wij u vandaag met trots ons mooiste kerstcadeau: ‘Le Pantere della Polizia Italiana’. Integraal in High Definition. Italiaans gesproken, Nederlands en Engels ondertiteld. Dim het licht, vul het glas en geniet in stilte van de boodschap van hoop en volharding die de Italiaanse staatspolitie voor u in petto heeft.
Marc GF Zaan

banner breed cc films-1

Er is een zeer kleine exclusieve oplage productieboekjes en posters over van dit project die we te koop aanbieden voor €32,-  (37,50 buiten NL) aan de gene die zich als eerste melden via info@cinecars.nl

Le Pantere della Polizia Italiana