19Opnieuw een Italiaans feestje op een Nederlands circuit. Ditmaal niet in Assen maar op het Circuit Park Zandvoort: Italia a Zandvoort 2014 was dit jaar opnieuw een schitterende beleving met een grandioze mix van auto’s van Italiaanse makelij. 

Vanuit Amsterdam waren we voor de verandering eens niet vertrokken met een Alfa Romeo, maar per Ducati. Op uitnodiging van Fiat Auto Nederland konden wij genieten van al het schone uit het land van de laars. Honderden bijzondere Fiats, Alfa’s, Ferrari’s en auto’s van andere Italiaanse makelij waren op de paddock en het circuit te vinden.

16Hoewel de aandacht voornamelijk naar de brullende circuitauto’s ging, werden de klassiekers zeker niet overgeslagen door de autoliefhebbende bezoekers. Het evenement was een grote mix van alleen maar Italiaanse auto’s. Tussen tientallen Barchetta’s stond een exotische Ferrari geparkeerd, terwijl er twintig meter verderop een Fiat 1200 Spider uit 1959 eindeloos werd gefotografeerd. Van elke klasse auto was er genoeg te vinden, met als leuke tegenstrijdigheid de klassieke 500 Abarth die het op het circuit opnam tegen een Ferrari F430 GT3.

Bekijk de foto’s van onder andere de Alfa Romeo Junior, een Fiat Balilla Cabriolet en nog veel meer moois die wij dit weekend in Zandvoort namen!

[flickr_set id="72157664391589766"]