IMG_0694Italia Accelera | Le Pantere Della Polizia Italiana | Ep4

De geschiedenis van een moderne staat aan de hand van de gebruikte politie-auto’s, dat is de verrassende insteek van de vijfdelige reeks Le Pantere Della Polizia Italiana.

We leven in tijden van angst en sociaal-politieke onrust. Een herhaling van zetten!? CineCars graaft met ‘Le Pantere della Polizia Italiana’ diep in het ontstaan van de moderne westerse wereld. De maatschappij zoals we ze kennen wordt bedreigd door mechanismen waar we als individu geen vat op hebben. In 2016 maakte de CineCars community zijn eerste lange documentaire. Een film over het ontstaan van het moderne Italië in het Europa van na de tweede wereldoorlog. Een indringend verhaal over de impact van angst en terreur op een samenleving in volle expansie. Over geo-politieke ontwikkelingen, criminaliteit en vooral de rol van de snel oprukkende automobiliteit. Opdat we van de geschiedenis zouden leren.

IMG_0715

IMG_0717

Moderne tijden sleuren Italië mee in de vaart der volkeren. Mensen uit alle hoeken van het land verzamelen in de almaar uitdijende steden. Alles is nieuw en onbekend voor de meesten. Zo dicht op elkaar leven brengt zo zijn specifieke problemen naar de nieuwe urbanisaties. Georganiseerde misdaad probeert het heft in handen te krijgen. Drugs nemen de buitenwijken over, met alle gevolgen van dien. Radiocommunicatie is een van de moderne gemakken die de politie helpt in haar strijd, een nagelnieuwe Alfa Romeo in het nieuwe politielivrei is een ander. CineCars presenteert de Alfa Romeo 2600 Sprint. Krachtig en snel, altijd klaar om de strijd met de onderwereld uit te vechten.

 Italia Accelera | Le Pantere Della Polizia Italiana | Ep4

IMG_0688

Als opvolger van de verouderde Alfa Romeo 1900 Super kon de nagelnieuwe zescilinder Alfa Romeo 2600 Sprint prima overweg met de strijd tegen de moderne criminaliteit. In het nu olijfgroene livrei van de Polizia di Stato werd de nieuwste generatie Pantere snel gevreesd onder boeventuig in alle rangen. Makkelijk handelbaar, snel en onderscheidend, Italië’s politieagenten hadden zich geen betere auto kunnen wensen dan de 2600. Speciale politie modificaties zorgden dat de auto snelheden ruim boven de 200 km/h haalde, waardoor zowel patrouilleren in de stad als achtervolgingen op hoge snelheid een kolfje naar de hand van de nieuweling werden. De nieuwe generatie Pantere sluipt niet langer als een dief in de nacht achter je aan, ze zijn hier en er is geen ontkomen aan. Maak dat jullie wegkomen, tuig!
Marc GF Zaan

 

banner breed cc films-1