Internetrelease Nato sotto il segno del ToroInternetrelease Nato sotto il segno del Toro Internetrelease Nato sotto il segno del Toro Internetrelease Nato sotto il segno del ToroNato sotto il segno del Toro, over leven en werk van briljant ingenieur en zakenman Ferruccio Lamborghini. Een documentaire over de gedeelde passie van de familie Lamborghini.

Boerenzoon, militair, zakenman, maar in de eerste plaats techneut, dat is Ferruccio Lamborghini ten voeten uit. Geboren in 1916 onder het teken van de stier, groeit hij op in een tijdperk van oorlog en crisis. Tijden waarin de mensheid zich van zijn slechtste kant laat zien. Een periode ook, waarin technische vooruitgang ‘dankzij’ de niet aflatende ontwikkeling van oorlogsmaterieel een hoge vlucht neemt.Een vooruitgang die in het brein van Ferruccio Lamborghini naadloos wordt omgezet in civiele toepassingen.Internetrelease Nato sotto il segno del ToroIdeeën die hij direct na het einde van de Tweede Wereldoorlog met succes in praktijk zal brengen. Het werk van Lamborghini is de aanzet voor een grootschalige mechanisatie van de Italiaanse landbouwsector, voor een modern Italië.

In de film vertellen Tonino Lamborghini en zijn zoon Ferruccio over de passie van hun vader en grootvader. Over zijn nimmer aflatende zoektocht naar de beste, de mooiste toepassingen van de nieuwste techniek. Met op de achtergrond het Museo Ferruccio Lamborghini weten zij, dat de passie voor schoonheid bij Lamborghini nooit in de weg heeft gestaan van technische vooruitgang. Dat de liefde voor wulps geschapen GT’s nooit de passie voor techniek heeft overschaduwd. Zij die de meester zelf aan het werk hebben gezien kennen geen twijfel, zij die na hem kwamen kunnen slechts verlangen naar een teken van zijn genie. In slechts negentien minuten brengt ‘Nato sotto il segno del Toro’ het meeslepende verhaal van een gedreven man, zonder wiens nimmer aflatende scheppingsdrang de wereld een heel stuk minder mooi zou zijn geweest.

Internetrelease Nato sotto il segno del Toro

Internetrelease Nato sotto il segno del ToroNa de officiële premières in Modena en Hazerswoude is het grote internetpubliek nu bijna aan de beurt om kennis te maken met het indringende verhaal achter het vernuft van Ferruccio Lamborghini. In deze negentien minuten durende documentaire weten Mirko Cocco en Angelo van Schaik diep door te dringen in de ziel van de familie Lamborghini. Zoon Tonino en kleinzoon Ferruccio Lamborghini vertellen vol passie over de mens achter het logo met de stier.

“Nato sotto il segno del Toro” vanaf vrijdag 8 december op www.cinecars.nl!