138Uw Cinecars reporter reed vandaag per Volvo 1800 ES, ook wel ‘De Kanarie’ genoemd vanwege zijn gele kleur, naar Apeldoorn, waar het tweejaarlijkse evenement ‘Concours d’Elegance Het Loo’ wordt gehouden. Een Nederlands autofeest van hoge kwaliteit.

Autovisie sponsort een concours waar prachtige Fiats aan meededen, maar ook een heel mooie Citroen Capron, Le Caddy. Vredestein organiseerde de traditionele sprint, waarbij auto’s snel moeten optrekken en voor een specifiek punt ook weer stil moeten staan. Dit lukte niet iedereen. En te laat remmen, betekent geen geldige sprint. Aan de sprint doen uiteenlopen auto’s mee, een Austin, een zelfbouw apparaat, een MG, een Bugatti en ook een moderne F-type van sponsor Jaguar.

banner breed cc films-1

122Octane was de eerste sponsor die goed in beeld kwam. Octane was de naamgever voor de parkeerplaatsen voor de klassieke auto’s. En de kanarie paste daar mooi tussen. Van Bentley tot Fiat 500, van Bugatti tot Renault 4, van Volvo PV 544 tot Jaguar. De parkeerplaats was een ware snoeptrommel voor de liefhebber van klassieke auto’s.

Als de bezoeker eindelijk al het moois van de parkeerplaats heeft bekeken zijn er een keur aan stands van klassiekerrestaurateurs met prachtige auto’s, stands met boeken en folders, een mooie expositie van Amerikaanse auto’s, die nog voorzieningen hebben om te gaan vliegen. De Renaultclub was speciaal vertegenwoordigd en had prachtige Quatrelles staan, maar ook de Renault 5 turbo en de Renaults 15 en 17. Wie herinnert ze nog?

107Voor het bordes van het kasteel kan met de concoursdeelnemers bewonderen en ook een prachtige collectie Facel Vega’s. Als men dan weer het voorterrein van het kasteel verlaat staan er links een paar prachtige BMW’s van voor de Tweede Wereldoorlog en ook een vroege Ferrari van Prins Bernard.

De auto’s van hoge kwaliteit, drukte en gezelligheid, maakten het weer een geslaagd evenement. Nederland krijgt steeds meer hoogwaardige auto-evenemen

[flickr_set id="72157663749434979"]