IMG_7371flag_cinecars_englishCineCars gaat hard. Echt hard. Wie ons drie jaar geleden voorspeld had dat het zo hard zou gaan, hadden we vierkant in het gezicht uitgelachen. Een platform moest het worden, een digitale verzamelplaats voor echte petrolheads. Om de passie te delen, gelijk gestemde zielen te ontmoeten en mooie dingen te maken. Heel veel mooie dingen. Film, fotografie, beeldende kunst en verhalen, CineCars lijkt overal in thuis te zijn. En CineCars is overal thuis. Over de hele wereld worden onze films en artikelen met smaak verorberd. De vraag naar meer verstomt nimmer. Het is een lange adrenaline rush en het einde is nog lang niet in zicht.


IMG_7380De CineCars community is er een die zijn weerga niet kent. Met elke film wordt er een nieuw lid toegevoegd. Half auto, half mens. Dat is waar CineCars voor staat: de synergie tussen man en machine. Onvoorwaardelijke passie. Deels queeste, deels pure aantrekkingskracht, de manier waarop CineCars zich ontpopt tot een smeltkroes van bloed en benzine is uniek. Waar anders vind je zoveel enthousiasme voor het product dat een fan je mailt vanuit München met het eenvoudige voorstel om een film te maken. ‘We hebben auto’s, we hebben een circuit en we gaan een budget regelen.’ Zomaar out of the blue.

 

IMG_7399

En dus reed CineCars naar München, drukten we voor het eerst live de hand van Mattijs en stoomden we in een ruk door naar het Red Bull Circuit in Oostenrijk. Onderwerp van dienst de schitterende creaties van Formula GT, Beiers specialist in de klassieke Alfa Romeo GT Junior en andere Italiaanse sportwagens. De wonderen die deze firma doet met Bertone’s heerlijke kleine coupé op basis van de legendarische Giulia, komen pas op het circuit echt tot hun recht. Het kenmerkende gegrom van Alfa’s dubbelnokkers doet ons al het andere geweld op het asfalt onmiddellijk vergeten. Geen tijd om na te denken, er moet gefilmd worden.

IMG_7390Filmen in de hectiek van een raceweekend is een belevenis die de filosofie van CineCars eer aan doet. Twee intense dagen zijn we aan het filmen. Te midden van heel veel enthousiaste mensen. Eigenaars, coureurs, monteurs, iedereen is even vriendelijk, beschaafd en vooral gepassioneerd met de auto’s bezig. En wij laveren er tussendoor met onze camera’s, schieten interviews, filmen auto’s, gaan volledig op in de waanzinnige snelheid van het geheel. Ondergedompeld in adrenaline en racebrandstof.

 

 

Net wanneer we op het punt staan onze spullen in te pakken komt als kers op de taart de uitnodiging om een paar rondjes mee te rijden in een van de fantastisch geprepareerde GT Juniors.IMG-20160508-WA0006En dat gaat hard. Echt hard. We zeiden het al eerder, CineCars gaat echt hard, maar zo hard… De live beelden die we allerijl streamen op FaceBook komen niet in de buurt van de sensatie die we binnen in de kleine racer ervaren. Voluit op het rechte stuk, nauwelijks minder hard in de bochten, het monstertje gromt, schudt en brult. Telkens wanneer je denkt dat de limiet bereikt is, kan het nog net even scherper, net even harder. Echt hard. Misschien wel harder dan ik hebben kan. Binnenkort hier op CineCars, gewoon, omdat het kan!
Met speciale dank aan Matijs Jutte

wordt cinecars reporter

tekst: Mirko Cocco en Marc GF Zaan
foto’s: Mirko Cocco en Teejo Renaud

formulaft banner

_MG_7419