Goodwood, de races zijn begonnen

6Op de tweede dag is het oefenen voorbij. Serieus racen begint. Er wordt geraced voor de Goodwood trophy, de Chichester cup, de St Mary’s trophy, de shelby cup, de Lavant cup en de Barry Sheen memorial cup. Genoeg te doen dus. Vanmorgen tijdens de Goodwood trophy al de eerste twee pre- war racewagens de kant in zien gaan met serieuze schade.

Bij de Goodwood trophy vanmorgen al weer mooie auto’s van start: Alfa Romeo Tipo B, Bugatti’s 54, 59 en 73C, ERA’s, Maserati’s en meer. Vooral bij de chicane, waar de foto’s zijn genomen, wordt er scherp gestuurd. Ook een foto van Pink Floyd drummer Nick Mason. Hij racet, maar ook zijn vrouw en dochter. De winnaar krijgt een prachtige lauwerenkrans en een dikke sigaar.

Maar ook de blije mensen die met hun vintage auto of oldtimer naar Goodwood komen rijden, waren er weer vanmorgen. En de mooi verklede mensen.

20Verder vandaag meer foto’s van de Jaguar D-type parade en race. Auto’s die van 1955 tot 1957 heersten op Le Mans. De aerodynamische carrosserie van Malcolm Sayer, de XK motor, de Dunlop Mitex schijfremmen zorgden voor een flinke voorsprong. Ook was er een parade van de Maserati 275, die dit jaar 60 jaar bestaat. M’n oren suizen er nog van.

Het weer vandaag is  prima en de vele bezoekers, muziekbands die van hoempapa tot rock en rol spelen, maken de sfeer vrolijk. Ook de vele toneelspelers die melkman spelen, politieagent, jonge stewardess, taximeisjes, hippies, handelsreiziger, en ga zo maar door, maken het evenement werkelijk een stap terug in de tijd. Dus natuurlijk enkele foto’s van de Goodwood Girls!

Een leuk item dat nu ik meen voor het derde jaar wordt gehouden is een race met Austin A40 pedalcars doorkinderen tot een jaar of 6-7. Erg competitief en met alle ingrediënten van een normale race.

Robbert Moree