[ezcol_1half]
DSC_9963 copyVan welk jaar, welk merk en welk model is je auto?
Mijn wagen is een Ford, Shelby Mustang GT350 uit 1969

• Beschrijf je auto.
Op 22 mei van 1969 rolde er wel meer mustangs van de band in Dearborn maar een daarvan was mijn Grabber Blue GT350.
De wagen is uitgevoerd met een prachtig witte vinyl interieur dat nog steeds in originele staat verkeerd, met hier en daar wat gebruikssporen natuurlijk. Ook de buitenkant en onder de motor is de wagen voor het grootste deel nog origineel. Het is een van de 935 350GT’s die er zijn gemaakt van het modeljaar ’69-70, en 1 van de 104 in deze kleuren combinatie.
DSC_0089Mijn shelby is origineel geleverd door Richards ford in Baton Rouge, Louisiana. Hiervan heb ik het, toen ik de wagen kocht ontbrekende, orginele dealerembleem weer terug kunnen aanbrengen met wat hulp van de Baton Rogue Mustang Club. Ergens in de jaren ’70 is de wagen in Winchester beland en daar heb ik dan ook een zoon van een van de vorige eigenaars terug kunnen vinden, hij kon me enkele foto’s van zijn vader en de wagen sturen die toen al uitgerust was met een CB-radio die er nu nog steeds in zit. De wagen is door een latere eigenaar ooit ingeruild op een 1982 mustang iets wat we nu natuurlijk nooit meer zouden kunnen inbeelden.

DSC_9966In een GT350 zit een 351W motor die goed is 290 pk met 522Nm Koppel. De ’69 shelby’s hebben allemaal een gestroomlijndere body met veel fibeglass onderdelen om
gewicht te besparen en zouden daardoor een topsnelheid van 192km/h moeten kunnen halen en van 0-100kmp/h kunnen accelereren in 6,3 seconden. Inmiddels zullen er vast wel wat paarden ontsnapt zijn uit mijn shelby maar het is nog steeds een erg pittige wagen voor zijn leeftijd en door het lichte gewicht van de motor (smallblock) en de lichte neus rijd ze ook echt heerlijk.


Shelby 69• Waar woon je?

In Neerpelt te Belgie net over de Nederlandse grens.

• Wat is je leeftijd?
26

DSC_9938 Hoe ben je in auto’s geïnteresseerd geraakt?
Al heel mijn leven vind ik auto’s geweldig interessant, mijn vader is altijd autoliefhebber en handelaar geweest, natuurlijk werd ik dus van klein af aan altijd al meegenomen naar autoshows en reed ik mee in de geweldigste auto’s van Porsche turbo’s tot Amficar ik vond het allemaal leuk. Wel was ik zo ver als ik kan herinneren al toen ik klein was gek op zo een auto met een paardje, blijkt dat toevallig een mustang te zijn. Ik ben eigenlijk gek op heel veel wagens maar een Shelby is altijd mijn droomauto geweest. Het is dus een liefde die ik bijna aangeboren zou willen noemen.


DSC_0122• Wat vind je zo mooi aan je auto?

Wat vind je niet mooi zou een betere vraag zijn geweest, want ik vind bijna alles prachtig aan mijn wagen. Het grabber blue samen met het witte interieur is absoluut de mooiste combinatie die ik op een ’69 Shelby kan bedenken. De algemene lijn van de wagen is zo uniek ten opzichte van alle eerdere mustangs (die absoluut ook prachtig zijn). Vooral de achterkant is als je het mij vraagt
de mooiste Shelby achterkant ooit gemaakt, de uitlaten die door het achterpaneel heen komen geven het zo een unieke onweerstaanbare look. Ik hou er van hoe de binnekant toch simpel is maar er niet goedkoop uit ziet, alles is mooi afgewerkt en de stoelen zien er niet enkel stoer uit maar zitten ook nog eens heerlijk. Zo kan ik nog wel even doorgaan over bijvoorbeeld de ram-air hood die enkel maar toevoegen aan het stoere uiterlijk
maar ook nog eens functioneel is. Ik vind het gewoon een prachtige auto vanbinnen en van buiten.

Mustang cruise-25• Waarom heb je deze auto gekocht ?
Wel zoals ik zei was het altijd al mijn droom auto, ik wilde ook eigenlijk graag een blauwe maar ik had nooit gedacht er zo snel een te kunnen vinden, ik verkocht per direct mijn Mach1 toen ik de kans had deze auto te kopen,
de kleur was perfect, ik wilde liefst een GT350 vanwege het rijcomfort en ook hou ik enorm van orginaliteit aan een auto, deze had eigenlijk alles wat ik zocht en ik kon de kans niet laten gaan om mijn droom waar te maken.

• Hoe ben je op deze auto gekomen ?
Eigenlijk via degene die mij mijn Mach1 heeft verkocht, hij wist dat mijn droomwagen een ’69 shelby was en toen hij er een had aangekocht in de US om te verkopen liet hij me de foto’s zien en ik was meteen verkocht. Het was dus een kwestie van geluk hebben.


Shelby 69-29• Waar rij je het liefst met deze auto ?

Overal, ik vind het heerlijk om met andere mustangs lange ritten te maken maar ik ga er net zo lief een rondje door het drop mee, hij rijdt altijd even lekker en alles is gewoon mooier over de grabber blauwe motorkap van mijn wagen. Ik hou haar wel het liefste schoon maar als er een leuk bosweggetje is waar ik denk een mooie foto te kunnen maken neem ik die net zo lief als een prachtig stuk asfalt.

DSC_0005 copy Kan je meer vertellen over je passie voor auto’s of over je auto?
Ik heb natuurlijk al een hele boel verteld maar er is altijd meer. Ik zit zelf bij de Belgische mustang club en ga graag mee op toerweekenden en naar meetings, eigenlijk is elk excuus om het paard van stal te halen een
goed excuus voor mij. Ik kan uren over auto’s praten en vind het dan ook geweldig om andere liefhebbers tegen te komen, niet enkel mustangs kunnen mij bekoren maar allerlei old en youngtimers. Ik hou er ook enorm van om dingen bij te leren over auto’s en heb toch een niet al te beperkte kennis van verschillende wagens en merken maar mijn grootste kennisknobbel ligt wel bij de eerste generatie mustangs en shelby’s.
DSC_9914Mijn wagen is dan wel geen familie erfstuk of restauratie project maar het is absoluut een deel van de familie, mijn vader die geen mustang man is vind mijn Shelby ook prachtig, ook al heeft hij zelf nog steeds enkel een kleine vloot aparte Mercedessen, ik krijg hem toch niet aan de mustang. Ik vind het nog steeds enorm leuk om met hem naar autobeurzen te gaan en elke keer weer bij te leren van hem en hij soms ook wel weer van mij. Het blijft dus wel echt een familie ding die autoliefde.


• Wie heeft de foto’s gemaakt ?

De foto’s zijn door mezelf gemaakt op de ene oude foto na die is gemaakt rond eind jaren 70 door Preston Whitacre de toenmalige eigenaar van mijn Shelby maar het leek me leuk om een stukje historie toe te voegen.

Amanda Wubbe

Ook jouw auto op CineCars? Klik hier voor info!

[/ezcol_1half]
[ezcol_1half_end]

 

[/ezcol_1half_end]

Springrun Selfie