Time MachineTime MachineIs het Magnum PI? Nou nee, maar het is wel precies zo’n Ferrari 308 GTS als in de tv serie. Maak kennis met Mike Salomon en zijn Ferrari. Dit is CineCars Zuid-Afrika!

Mike Salomon’s liefde voor klassieke auto’s ontstaat in zijn jeugd. Vooral door de tot de verbeelding sprekende auto’s uit de televisieseries uit de vroege jaren tachtig. KITT uit de Knight Rider, het A-team busje en natuurlijk de Ferrari 308 GTS uit Magnum PI. Dat en de speelgoedautootjes die er bij hoorden hadden een enorme aantrekkingskracht op de jonge Mike. Urenlang zit hij in de klas schetsjes te maken van luchthapper in de flank van zijn favoriete Ferrari, één van de designdetails die hem tot op de dag van vandaag is blijven intrigeren.

Time Machine

Time Machine

Time MachineDat hij diezelfde Ferrari nu op ware grootte in zijn verzameling heeft, is voor Mike het ultieme bewijs dat dromen geen bedrog hoeven te zijn. Zijn groeiende collectie ‘eighties sports cars’ laat daarover geen twijfel bestaan. Sommige van zijn auto’s zijn zelfs nog wat ouder. Wat Mike vooral aanspreekt is de eenvoud, de onschuld zo je wil, van die periode. Mooie techniek, puur, soms rauw, maar altijd eerlijk. Geen elektronische gadgets, veiligheidssystemen of motormanagement. Geen massaproductie, geen robots. Deze auto’s zijn met de hand gebouwd. Dat zie je, dat voel je, dat beleef je. En ja, daardoor zijn ze niet altijd even perfect, maar juist dat maakt ze zoveel mooier.

Time Machine

Time Machine

Time MachineHet is die liefde voor de mechaniek en het design die in beeld wordt gebracht door cineast Jason Bronkhorst, onze man bij CineCars South Africa. Het is de passie voor de ziel van het product die beide heren bij elkaar brengt. Auto’s zoals deze kun je vergelijken met kunst. Je koopt ze niet om te investeren, je wordt er door geraakt tot in het diepste van je wezen. Een gevoel dat gedeeld wordt door zoveel liefhebbers over de hele wereld. Dat verder gaat dan die ene auto, dan het financiële plaatje, en in veel gevallen bijzonder verslavend werkt. Dromen die koste wat kost waar gemaakt moeten worden.

Jason Bronkhorst is de man achter Traffic Magazine, zijn eigen multimediale magazine, en de nieuwe man in het meest zuidelijke filiaal van onze altijd groeiende community, CineCars South Africa.
Marc GF Zaan

Time Machine

Time Machine