Dit artikel is gecreëerd door Catawiki, het online veiling platform voor het kopen en verkopen van oldtimers.

Als je mensen vraagt wat de populairste sportauto aller tijden is, zeggen ze 9 van de 10 keer de Porsche 911. Het ontwerp van deze iconische sportauto is in de afgelopen 54 jaar nauwelijks veranderd en dus zeer herkenbaar. De motor achterin, gecombineerd met achterwielaandrijving, maakt de 911 een geweldige auto om in te rijden. Waarom zou je een winnende combinatie veranderen? In november 2017 rolde de miljoenste Porsche 911 van de productielijn. Lees verder om erachter te komen waarom de Porsche 911 zo geliefd is.

De geboorte van de Porsche 911

De 911 is de opvolger van de Porsche 356, het eerste productiemodel van Porsche. Oorspronkelijk gebruikte Porsche veel onderdelen van de Volkswagen Kever in de 356, zoals de motor, versnellingsbak en ophanging, maar later ontwikkelde Porsche de onderdelen zelf. De eerste Porsche 911 werd in 1963 geïntroduceerd als Porsche 901. Maar Peugeot protesteerde tegen die naam; het bedrijf claimde het exclusieve recht te hebben op autonamen van 3 cijfers met een nul in het midden. Dus werd de naam veranderd in ‘Porsche 911’, en de productie begon in september 1964. In dat jaar werden er slechts 232 Porsches gemaakt, waarvan er nu nog 70 bestaan. Omdat er van deze eerste serie Porsches 911 niet veel zijn, zijn ze zeer gewild…. en soms ook erg duur!

Fotobron: Strongauto

Duitse degelijkheid

Het is de degelijke en betrouwbare Duitse technologie die de Porsche 911 in de loop van de jaren zo succesvol heeft gemaakt. Het bedrijf hanteert zeer hoge standaarden voor zijn auto’s en daarom is een Porsche zo betrouwbaar. De techniek is bovendien niet erg ingewikkeld, dus het is voor iedereen eenvoudig om een klassieke Porsche te onderhouden. Voor de productie van de 911 ontwikkelde Porsche een luchtgekoelde zescilinder boxermotor die 130 pk leverde. Deze fantastische techniek, in combinatie met het tijdloze design van de 911, heeft van de auto tot een groot succes gemaakt!

De volgende generaties 911

De 911S werd in 1967 geïntroduceerd. Dit model kwam met een krachtigere motor van 160 pk. Het was ook de eerste 911 met de beroemde Fuchs velgen. In 1973 kwam Porsche met de 911 Carrera RS, waarin ‘RS’ stond voor ‘Race Sport’. Deze had een grotere 2.7 liter motor met 210 pk. Hij was herkenbaar aan zijn grote achtervleugel en is momenteel een van de duurste klassieke Porsches op de markt. Een paar jaar later in 1975, introduceerde Porsche de eerste 911 met turbo, een witte auto met een bijzonder stoere uitstraling! In 1996 zette Porsche de productie van luchtgekoelde 911’s stop, waardoor deze modellen tegenwoordig zeer waardevol zijn. Sindsdien werden 911’s gebouwd met een watergekoelde motor. Maar dat maakt ze niet minder populair!

Fotobron: Topspeed.com

Porsche beweert dat meer dan 70 procent van alle auto’s die het bedrijf geproduceerd heeft, nog steeds rijdt. Gezien het feit dat we veel Porsches in onze wekelijkse oldtimerveilingen zien, geloven we dat! De prijzen van tweedehands Porsches zijn in de afgelopen 10 jaar verdubbeld, verdrievoudigd of zelfs verviervoudigd. Het is nu dus een fantastisch moment om te investeren. Ben je op zoek naar een Porsche? Neem dan een kijkje bij onze oldtimer- en youngtimerveiling. Wie weet vind je je volgende droomauto! Wil je een Porsche verkopen en optimaal profiteren van de bloeiende markt op dit moment, wordt dan verkoper op Catawiki en laat ons zien wat je te bieden hebt!