IMG_0810Tempi Bui | Le Pantere Della Polizia Italiana | Ep5De geschiedenis van een moderne staat aan de hand van de gebruikte politie-auto’s, dat is de verrassende insteek van de vijfdelige reeks Le Pantere Della Polizia Italiana.

We leven in tijden van angst en sociaal-politieke onrust. Een herhaling van zetten!? CineCars graaft met ‘Le Pantere della Polizia Italiana’ diep in het ontstaan van de moderne westerse wereld. De maatschappij zoals we ze kennen wordt bedreigd door mechanismen waar we als individu geen vat op hebben. In 2016 maakte de CineCars community zijn eerste lange documentaire. Een film over het ontstaan van het moderne Italië in het Europa van na de tweede wereldoorlog. Een indringend verhaal over de impact van angst en terreur op een samenleving in volle expansie. Over geo-politieke ontwikkelingen, criminaliteit en vooral de rol van de snel oprukkende automobiliteit. Opdat we van de geschiedenis zouden leren.

deel 5.Copy.03
deel 5.Copy.01Tijden veranderen. Italië wordt overspoeld door een haat die nieuw is voor de moderne samenleving. Sociale onrust explodeert recht in het gezicht van de machtshebbers. Dit is een compleet nieuwe bedreiging voor de republiek. Terreur heeft het land volledig in zijn greep.Het vraagt om een snelle verandering in de manier waarop de wet wordt nageleefd. Moderne communicatiemiddelen maken het mogelijk om snel ondersteuning te bieden, maakt een einde aan de lange achtervolgingen waar de Italiaanse politie om bekend stond. De Alfa Romeo Giulia 1600 is het antwoord op deze nieuwe taak. De combinatie van duurzaamheid en de capaciteit om snel door het stadsverkeer te laveren, maakten hem tot eerste keus voor meer dan 20 jaar. CineCars laat zien hoe de tijden veranderden.

Tempi Bui | Le Pantere Della Polizia Italiana | Ep5

deel 5.Copy.21Het is de ultieme patrouille-auto, deze Alfa Romeo Giulia 1600. De gedrongen vierdeurs carrosserie is ruim, zowel als wendbaar en snel. Dit is het ideale interventievoertuig. Altijd daar wanneer je hem nodig hebt. Tot uw dienst! De modernste radio-installaties zorgen dat het controlecentrum altijd binnen enkele minuten een patrouille-auto ter plaatse heeft. De olijfgroene Giulia’s zijn overal in de strijd tegen de nieuwe, onzichtbare vijand. Met een inzet zo fanatiek als het nieuwe wapen van de tegenstander, angst. Met de Giulia werd de Polizia di Stato een speler om rekening mee te houden, of je nu een simpele zakkenroller bent, een geharde crimineel, of een politiek terrorist. In het Italië van vandaag zit er een Giulia op je spoor, waar je ook gaat.

banner breed cc films-1

deel 5.Copy.1