1Jas aan, sjaal om en lekker open rijden met de MG A! Nieck Jan is er helder in. Een roadster dien je open te rijden, hij is dan ook niet schuw van de winterse temperaturen of een spatje regen. Als echte anglofiel  is hij bijzonder trots op zijn MG A die hij volledig gerestaureerd heeft. Wind in het gezicht en door de haren……. Nieck Jan die weet hoe hij van een roadster moet genieten. 

7MG is een merk met een rijke historie en heeft veel mooie en herkenbare open sportwagens geproduceerd. Van 1955 tot 1962 is de MG A in enkele varianten geproduceerd. De meeste exemplaren als open roadster, maar er is ook een MG A coupe. In eerste instantie met een 1500 en later een 1600 motor. Voor de liefhebber met sportieve ambities was de versie met twin-cam motor beschikbaar. Deze sportieve versies vertegenwoordigde MG op vele circuits en hebben daar niet onverdienstelijk rondgereden.

2Nieck Jan heeft ook sportieve genen. Hij rijdt graag met de auto over de binnenwegen en voor roadtrips naar Engeland.  Hij beheerst de auto als geen ander. Niet verwonderlijk, want hij kent hem door en door. Bij de restauratie is elk onderdeel gedemonteerd geweest, gerestaureerd, gereviseerd en nadien weer volledig geassembleerd. Met gevoel voor originaliteit  en authenticiteit zijn deze werkzaamheden door hem uitgevoerd. Met een paar kleine modificaties, maar niet te veel. De ziel en het echte MG A gevoel moeten voor hem in stand blijven.

4Het merendeel van de MGA productie werd door de Britten geëxporteerd. De meeste exemplaren naar de USA.  Tientallen jaren later komen veel van deze MG’s terug naar Europa. Nog altijd worden er MG’s vanuit de USA geïmporteerd om hier in Europa aan hun tweede leven te beginnen. Een grote en levendige groep liefhebbers laat ons zien dat het merk hier nog altijd zeer populair is. Grote merkenclubs, merkspecialisten voor reparatie, onderhoud en onderdelen, diverse evenementen en de nodige hoeveelheid enthousiasme van de MG-eigenaren houden de MG spirit erg hoog. De schoonheid van een MG A draagt hier zeker aan bij! De vloeiende lijnen geven de MGA een zeer prettig aangezicht.

3De solide techniek en rijden met de wind door de haren geven Nieck Jan een goed gevoel. En dat het hele jaar door! Rij met hem mee en luister naar zijn enthousiasme. Tijdens de rit is van de kou niets te merken, een en al passie en warmte voor de MG A.

Dennis Rietveld