The Joy of joyriding
The Joy of joyriding
..and the smell of burning rubber!  
Een eerste rit met een Porsche vergeet je nooit meer, zeker  Bart niet. Al op jonge leeftijd is hij gefascineerd door het merk en heeft een voorliefde voor de transaxle modellen.  Een prachtig stuk techniek wat helaas net wat te vaak in de schaduw staat van Porsche’s  succesvolle 911 concept.

The Joy of joyridingAuto’s als de Porsche 944, de 968 en natuurlijk ook de grootse broer uit de transaxle- telg, de Porsche 928 zijn echter rijdersauto’s. Motor voorin en de versnellingsbak achterin, voor een verbeterde gewichtsverdeling.  Een totaal ander concept dan de 911, maar onmiskenbaar Porsche.  De potente motor, sportonderstel en een gestroomlijnde carrosserie staan garant voor een flinke portie geweldige rijervaringen.

The Joy of joyriding

The Joy of joyridingBart heeft een volledig originele en goed geconserveerde Porsche 944 uit de eerste serie. In de jaren tachtig verliefd geworden op dit model en inmiddels heeft hij zijn toenmalige wens gerealiseerd. Gepassioneerd als hij is, laat hij je kennis maken met de auto en ook de nostalgische kanten van zijn schoonheid. Hier geniet hij van, zelfs als de auto stil staat!  Inmiddels al 29 jaren ouder, maar eigenlijk nog als nieuw!  Leuk om te weten is dat deze auto eigenlijk zijn leven begonnen is als een soort bouwpakket. Alles hierover is keurig  gedocumenteerd in bezit van de eigenaar. De complete historie en de goed geconserveerde conditie van de 944, maken deze 944 uniek. En daar is Bart terecht erg trots op. Het model zag je voorheen redelijk vaak, maar inmiddels is de spoeling dun geworden. Vele zijn uit het straatbeeld verdwenen, volledig originele auto’s in goede conditie zijn  hierdoor relatief zeldzaam geworden en veelal  in bezit van liefhebbers en verzamelaars zoals Bart.

The Joy of joyriding

The Joy of joyridingIn de 944 rijdt Bart met een grote glimlach rond. Maar om écht even helemaal los te gaan en te kunnen genieten van een Porsche transaxle ,heeft hij ook een voor circuit gebruik geprepareerde Porsche 928.  Het ontbreekt hem vooralsnog aan de vaardigheden om zich te meten aan een professioneel coureur , maar zijn glimlach reikt wederom van oor tot oor wanneer hij flink gas geeft met de circuitauto.  Hier gaat het om bij een liefhebberij en  passie voor auto’s en dat is wat Bart doet. Kijk mee naar een enthousiaste eigenaar en zijn bijzonder fraaie Porsche 944.
Dennis Rietveld