german flag

German

De grootste oldtimerbeurs in Europa vindt traditiegetrouw plaats in de automobielstad Stuttgart. Dit jaar voor de vijftiende keer en dus was organisator Karl Hermann er alles aan gelegen om er iets bijzonders van te maken. Terugblikkend kan men zeggen:  missie geslaagd. Ruim 1500 standhouders gaven de 120.000 vierkante meter verdeeld over acht beurshallen van de Neue Messe in Stuttgart een attractieve inhoud. In drie dagen kwamen er ruim 87.000 bezoekers, en dat waren er weer meer dan ooit. Opnieuw een bewijs dat oldtimers weer aan het boomen zijn. CineCars ging op bezoek voor een boeiende reportage.

DSC_0420We zagen veel fraaie en ook zeldzame klassiekers, op hier en daar werkelijk zeer fraai gestileerde beursstands. Alle merken, van Abarth tot en met Zagato, waren op een of andere manier op de Retro Classics vertegenwoordigd. Een paar highlights willen we graag met naam noemen: de werkelijk prachtige Mercedes 540K Autobahnkurier uit 1938, een zeldzame Glöckner Porsche 356 Coupe uit 1955, de nog zeldzamere NSU Autonova GT uit 1965, een doorzichtige Porsche FLA (Langzeit Auto) uit 1973, een excentrieke Lancia Trevi Bimotore – 4WD uit 1984 en een fraaie Peugeot 205 T16 uit 1986 in de civiele straatuitvoering. Absolute eye-catcher en persoonlijk favoriet: de fenomenale C111 van Mercedes. Echt nog steeds onbegrijpelijk dat Daimler deze auto nooit in serie heeft willen bouwen.

DSC_0567Nederland was vertegenwoordigd met onder andere: The Gallery, Classic Park en Kieft & Klok. Uiteraard werden er ook in ruime mate onderdelen, boeken, miniaturen, kleding en overige automobilia aangeboden. Buiten op het Messepiazza boden particulieren hun klassiekers aan, tegen soms wel heel erg stevige prijzen: dertigduizend euro voor een Porsche 924 Martini… Te koop stonden ook een leuke Renault 4 Cabriolet, een verlaagde Alfa Romeo 2600 Sprint, een bonte VW T1 Bus in Hippiestijl en een picobello Daf 44. Zeer kooplustigen kochten in hal 6 op de veiling en lieten hun nieuwe aanwinsten direct nieuw registreren bij de KFz Zulassungs-stelle.

DSC_0318Porsche en Mercedes Benz hadden voor hun thuisfeestjes een eigen beurshal, die beide volledig gevuld waren. Mede ook door aanwezigheid van talrijke merkenclubs, restaurateurs en handelaren. Ook de Amerikaanse auto’s, in stijl met met hun omvangrijke formaat, stonden in een eigen hal.
Speciale aandacht kregen verder youngtimers en onze automobiele toekomst met onder andere de collectie ’30 jaar BMW M5′ en de tentoonstelling ‘Projekt: Geheim!’ van het Porsche Museum.

DSC_0444Op de Designer’ Night speelde virtuoos pianist Wolfgang Dauner een fraai repertoire  jazzmuziek om de avond op een aangename wijze af te sluiten. We ontmoetten ook een aantal bekenden, zoals voormalig Porsche chef-designer Harm Lagaay en b&b chef Rainer Buchmann. Laatstgenoemde presenteerde zijn nieuwe project, de Moonracer.

Genoeg geschreven. We maakten natuurlijk weer een stevige serie scherpe en kleurrijke fotos, om onze indrukken aan u verder te kunnen geven. Ga er even voor zitten en kies zelf uw favoriet !

Stuttgart , 30 Maart 2015
Peter Paul Keizer-Pecqueur