De Alfa Romeo Giulia is voor Gert & Carlo hun gezamenlijke liefde.  Vader en zoon hebben allebei  het Alfa-virus  en bezitten dan ook ieder een  Giulia.  De charme van deze, volgens outsiders, “vierkante bak” zijn ongekend.  De lijnvoering, het interieur en het chroom en RVS sierwerk zorgen samen met de heerlijke “roffel” van de potente  motor voor onnoemelijk veel plezier. Dat de Giulia door veel mensen als een  vierkante auto wordt beschouwd is na een eerste aanblik wel begrijpelijk. Een tweede en nauwkeurigere blik op het sierlijke ontwerp,  laat een heel andere kant van de Giulia zien.  Hoewel hij rechthoekig lijkt, is bijna elke lijn voorzien van een sierlijke ronding.  Zeer geraffineerd!

Best of CC "Per l'amor di Giulia"Carlo raakte door toedoen van zijn vader geïnteresseerd in auto’s . De liefde en passie voor schoonheden uit Italië kregen al gauw de overhand bij Carlo. Een mooie combinatie tussen deze passie en werk werd onlangs gemaakt. Carlo lanceerde samen met zijn vader Gert het nieuwe Italiaanse autoblad “Auto Italia”. Een nieuw magazine voor  de autoliefhebbers van al het moois uit Italië.

De eerste Alfa Romeo Giulia stamt al uit 1963. De opvolger van de succesvolle  Alfa Romeo Giulietta combineert sportiviteit, comfort en uitstraling op een buitengewoon goede manier.  De Giulia is leverbaar  geweest in diverse uitvoeringen en met steeds fijnere modificaties in techniek en uitstraling.  Best of CC "Per l'amor di Giulia"Het doek viel voor dit succesvolle model eind jaren zeventig,  na het stopzetten van de productie van de  Giulia Nuova Super.  Een brede groep liefhebbers in Nederland koesteren de diverse modellen Giulia’s die ooit  gemaakt zijn en vooral in jaren tachtig en negentig massaal uit Italië werden geïmporteerd.  Of de auto nu helemaal origineel is, of zoals in veel gevallen licht gemodificeerd, maakt niet uit want de passie en liefde voor dit model worden breed gedragen door de Nederlandse Alfisti.  Zij genieten nog steeds van al het moois dat de Giulia kan bieden.

banner breed cc films-1

Origineel zijn de auto’s uit de Giulia reeks geleverd met  1300 en 1600 motoren. Op hetzelfde Alfa Romeo 105 platform zijn ook de “ Bertone” , Spider en Berlina geleverd met 1750 en 2000 motoren. 1417756_630939453625567_1350655000_o De uit aluminium vervaardigde motor met twee bovenliggende nokkenassen  is een beproefd ontwerp van de Milanese firma en ook onderling eenvoudig uitwisselbaar. Zoals Carlo’s Giulia die is voorzien van de meest krachtige 2.0 liter motor, bijhorende versnellingsbak en een  achteras met sperdifferentieel. Het sportieve onderstel is verder verfijnd en de toch al fantastische wegligging van de Giulia is hiermee nog verder  verbeterd.  Carlo geniet  volop tijdens de ritten die hij met de Giulia maakt.  De Giulia staat dan ook garant voor de nodig portie rijplezier en sympathie van de mensen die hem zien rijden.

Kijk mee naar vader, zoon en hun Giulia’s.  Best of CC "Per l'amor di Giulia"De wisselwerking vanenthousiasme en passie voor de Giulia is voor buitenstaanders mooi om te zien en wanneer de heren met hun deze prachtige auto’s  uit begin van de jaren zeventig op pad gaan levert dit een fraai schouwspel op voor de buitenwereld.

Geniet van de lijnvoering en van de heerlijk brom van de  motor van deze Alfa Romeo Giulias. Maar pas op!
Het Alfa- virus is heel besmettelijk!
Dennis Rietveld