Geen excuses, geen ruimte voor fouten en knallen met de meest herkenbare Duitse sportauto. Al meer dan 50 jaar is de Porsche 911 een favoriet bij vele liefhebbers. Met de motor achterin en een inmiddels onmiskenbaar design verwent Porsche ons al jaren met de meest smakelijke auto’s. Keer op keer weet Porsche ons te verbazen door het 911- concept steeds verder fijn te slijpen, te evalueren, perfectioneren en dat allemaal zonder het basisconcept los te laten. De 911 van vandaag de dag wordt steeds beter terwijl de oude 911 zijn eigen perfectie houdt.

15964869582_44e9287a19_kIn de tijd dat de Nederlandse Rijkspolitie nog met de Porsche 911 reed werd veel indruk gemaakt op de toenmalige jongens en meisjes die vanaf de achterbank van papa’s auto naar buiten tuurden. Zo ook bij Ron.

Inmiddels rijdt de politie niet meer in spraakmakende auto’s, maar Ron wel. Als echte liefhebber van het rijden van klassieker rally’s heeft hij diverse merken aan de tand gevoeld en op hun donder gegeven maar de Porsche blijft zijn favoriet. Ron rijdt zijn rally’s inmiddels met een volledig geprepareerde 73- er Porsche 911 in RSR look. Het karakter en de prestaties van deze rijdersauto bevestigen Ron in zijn 911 fascinatie. Een dikke motor, korte versnellingsbak en spijkerhard onderstel maken zijn Porsche tot een rallybeest.

De veelzijdigheid van de 911 blijkt wel uit de hoeveelheid overwinningen in de autosporthistorie. Zo consistent als het concept is zo breed is de toepasbaarheid en het succes van deze auto’s. Op het circuit -als rallyauto- maar ook als daily-ride voor man en vrouw. In de hedendaagse autosport is de 911 steevast vertegenwoordigd en tijdens de diverse klassieke rallyevenementen en circuitraces is de Porsche 911 bij velen favoriet. Maar ook in de ochtendspits kan je met de 911 uit de verschillende generaties lekker uit de voeten.

15778144158_1cf9eab80f_kBij het rallyrijden is de samenwerking tussen rijder en navigator van essentieel belang. Brigitte is al jarenlang de perfecte partner voor Ron. Fanatiek, gedreven en goed op elkaar ingespeeld vormen zij een succesvol team. De gezonde spanning en gedrevenheid gedurende de rally’s zorgen voor heftige discussies in de 911. De term “bolle ruiten” vloeit hier uit voort. Wanneer in deze -zich herhalende- omstandigheden de relatie in stand blijft, dan weet je dat het goed zit! Een gezamenlijke passie voor de 911 kan blijkbaar heel gelukkig uitpakken. Dat is mooi om te zien en zeker het bewijs dat het niet alleen mannen zijn die genieten van stoere auto’s.

De Porsche 911 RSR Replica van Ron is een auto zonder compromissen. Hij heeft power, grip, snelheid en ook een hele scherpe grens. Ga je daar overheen, dan straft hij je direct en genadeloos af. In deze configuratie zeker geen allemansvriend maar een echt rallybeest dat door Ron & Brigitte wordt getemd.

Kijk en luister mee met dit rallyteam en geniet van deze 911.

Dennis Rietveld