Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Geld op de bank levert tegenwoordig niets meer op, investeren brengt meer op. In vastgoed, kunst, oldtimers. Waarom niet gekozen voor een Youngtimer?

Waarom investeren in een youngtimer

De historisch lage spaarrente in combinatie met inflatie en inkomstenbelasting zorgt ervoor dat je spaargeld tegenwoordig eerder minder dan meer waard wordt. Dit maakt investeren, en in het bijzonder in een youngtimer, steeds interessanter. Waarom investeren in een youngtimer vraagt u zich af?Alles wat uniek is, stijgt in algemene zin automatisch in waarde. Dit verhaal gaat ook op voor oudere auto’s, ofwel oldtimers. Door op dit moment te investeren in een auto die nog geen oldtimer is, maar dit in de toekomst wel zal worden, creëer je je eigen meerwaarde. Dat is waarom men investeert in youngtimers, dat is waarom u ook zou moeten investeren in een youngtimer.


Voor- en nadelen

Behalve dat het voertuig in kwestie na verloop van tijd zelf meer waard wordt, zijn er nog een aantal voordelen te behalen door te kiezen voor een oldtimer. Zodra een voertuig als oldtimer wordt erkend hoeft er geen of verminderd wegenbelasting te worden betaald en zijn er, wanneer er aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, speciale oldtimerverzekeringen waarvoor minder premie wordt betaald. Belangrijk om te weten, is dat verschillende instanties andere eisen hanteren om een auto als oldtimer aan te rekenen. Zo spreekt de belastingdienst van een oldtimer wanneer een auto 40 jaar of ouder is. Verzekeringen spreken over het algemeen van een oldtimer als een auto 20 tot 25 jaar oud is en ouder.

Een ander nadeel aan investeren in oldtimers is, dat de gewilde modellen vaak niet echt een instapprijs meer hebben. Daarom kan het bijzonder interessant zijn om een youngtimer in overweging te nemen. Natuurlijk, u geniet nog niet meteen de voordelen van de lagere lasten, maar daar staan vaak wel een veel lagere aanschafprijs en een groter rendement op de investering tegenover. Daarbij is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van de voor- en de nadelen en duidelijk weet in welke auto je wil investeren. Alleen zo maak je een weloverwogen beslissing.

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan het investeren in een youngtimer. Zo kan het zijn dat een voertuig veel onderhoud vergt, of dat bepaalde te vervangen onderdelen lastig te vinden zijn. Ten tweede kan het zijn dat een auto niet meer als origineel wordt gezien op het moment dat er te veel onderdelen worden vervangen. Toch hoeft u zich hier niet door te laten afschrikken. Per prijsklasse zijn er verschillende voertuigen die uw investering meer dan waard zijn. Zo’n investering hoeft niet direct tienduizenden euro’s te kosten, voor een paar duizend euro investeer je al in een voertuig dat op termijn gegarandeerd meer waard wordt. WijKopenAutos.be biedt u een duidelijk overzicht van interessante youngtimers in verschillende prijsklassen.