Het was weer zo ver. Het hele jaar naar uit gekeken en eindelijk komen vele Autobianchi’s bij elkaar op de jaarlijkse internationale meeting. Iedereen druk in de weer om de wagens technisch in orde te maken. Poetsen, laatste losse onderdeel vast schroeven en ten slotte de route plannen.

Na het wederzien en het uitwisselen van verhalen kon het feest beginnen. Zaterdagochtend was de hele ploeg compleet en zijn we in colonne naar Turijn gereden, waar we vol van enthousiasme onthaald werden. Op het Piazza Catttaneo verzamelden we om een toegangsbewijs voor het Mirafiori circuit te scoren. Nadat iedereen de papieren op orde had, mochten we het testcircuit van Fiat betreden. In eerste instantie opgedeeld in verschillende categorieën. Eerst de Autobianchi tot 30 PK, vervolgens de klassiekers met een wat sterkere motor en ten slotte werd het een mengelmoes van al het moois dat er rondreed. De foto’s spreken boekdelen: de bestuurders hadden een glimlach van oor tot oor.

Na een uitgebreide lunch voegen we ons weer in het Italiaanse verkeer, waar mogelijk natuurlijk in colonne. Aangekomen bij Maserati was alles tot in de puntjes verzorgd. Na een interessante introductiefilm kregen we een rondleiding door de fabriek. Helaas was het niet toegestaan om hier foto’s te maken, wat wij als brave Hollanders dan natuurlijk ook niet doen…

Het feest was nog niet voorbij: de volgende dag zijn we via een wijnproeverij doorgereden naar ‘Provincia Agnelli’. Natuurlijk niet een echte provincie, maar wel een heus gebied met alles dat je Italiaanse hart begeert. Als Fiat-enthousiastelingen kregen we een rondleiding door het Agnelli-mausoleum, waar je graven met foto’s ziet van dierbaren van de Agnelli-familie.

Als afsluiting van dit geweldige weekend hebben we nogmaals voortreffelijk geluncht en hebben de aanwezige landen een voor een de organisatie bedankt. Volgend jaar mogen wij in Nederland de jaarlijkse ‘reunie’ organiseren. De lat is opnieuw weer een stapje hoger gelegd!
Tot volgend jaar,
Rik van der Vlugt

[flickr_set id="72157686756918045"]