Op zondag 5 oktober 2014 was de Autobianchi & Friends Meeting in Lier (België) een feit en het bleek een subliem idee ontsproten aan het brein van bestuurslid Rik om een evenement te organiseren en niet alleen voor auto’s van het merk: ‘Autobianchi’. 

Wie waren die ‘Friends’ allemaal? Allereerst Guy Moerenhout, wiens museum subliem bleek en Fons van de Wijngaert, welke een prima puzzel-/toertocht maakte. Wij mochten maar liefst 55 auto’s, uit Nederland, België, en Duitsland aan de start begroeten. Davide Vinzi uit Zwitserland had zelfs Lier gevonden! Helaas had diens Lancia Beta het onderweg begeven, hij moest deze op transport naar huis zetten. Hij verscheen in een Duitse huurauto. Naast Autobianchi’s, waren er FIAT’s, Lancia’s, Abarth’s en zelfs een Maserati.

[srizonfbalbum id=142]

Elke deelnemende auto ontving een zogenaamde ‘goodie bag’, met daarin vreemde voorwerpen: iets wat leek op een grote schaar met 2 kommetjes??? en een stuk plastic met handvat: was de PUZZELrit misschien al begonnen en was dit de eerste vraag? Goed dat Rik even te hulp schoot… die schaar was een ‘sneeuwballenmaker’ en dat stuk plastic misschien een olie opvang-plaat voor onder de auto? Nee, eh… het bleek: ‘een slee’. Ja, ja… je kunt maar beter goed voorbereid zijn voor de winter! Nu hopen dat we veel sneeuw gaan krijgen!

[srizonfbalbum id=143]

De verzorging door Guy was prima, waarvoor onze hartelijke dank. Wij lieten ons de koffie/thee goed smaken.  Rik en Angela hadden voor iets lekkers bij de thee/koffie gezorgd, dus dat zat wel snor.  Daarna het museum bezocht. We werden er stil van. Maar liefst 168, meerendeel Italiaanse auto’s (o.a.Fiat’s, Lancia’s, Autobianchi’s, Abarth’s) en ook Russische auto’s (gebaseerd op FIAT techniek: o.a. LADA, Polski Fiat) waren er te bewonderen.

[srizonfbalbum id=144]

Klasse verzameling! De puzzelrit voerde ons vervolgens door een mooi stukje België, namelijk een mooi deel van de provincie Antwerpen. De route was goed te rijden, toch zaten er ook een paar ‘instinkers’ in.
En wat te denken van de ‘verrassingsstop’? Dat werd het zeker! Een lekkere verfrissing of een ‘Edoardo-neutje uit Zeewolde’ met daarbij een negerzoen, (eier-)koek, worstje, drop of Haagse hop!

Omstreeks 15.00 uur was iedereen op het eindpunt: de Markt van Lier gearriveerd. Wij mochten onze auto’s (ieder met
doorgangs-vergunning!) op de Markt parkeren. Nadat de antwoordvellen nagekeken waren was het tijd voor de prijsuitreiking. Uiteindelijk bleken drie deelnemers gelijk te zijn geëindigd, namelijk de fam. Snethlage, het team: Visser/Drukker en dhr. Leuntjens.

[srizonfbalbum id=145]

Het bleek weer dat Rik een perfecte regelneef blijft: hij wist de toevallig passerende ‘Miss Fashion’ aan te klampen en te strikken voor de ‘Autobianchi & Friends’-prijsuitreiking, zo kregen de winnaar en de mede-organisatoren: Guy Moerenhout en Ivo t’Jampens, voorzitter van de FIAT Club Belgio, uiteindelijk nog een welverdiende pakkerd van deze schone Belgische !  

De winnaar en de mede-organisatoren werden in het zonnetje gezet! Tenslotte werd er nog gezellig nagekeuveld op het terras van een van de gezellige Lierse cafeetjes rond de Markt.


HET WAS EEN TOP-DAG!!!
Autobianchi Club Nederland

[srizonfbalbum id=146]