Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

16725640793_61b3cdabb7_kAutoliefhebbend België zoekt elkaar op tijdens de jaarlijkse Antwerpen Classic. Een tweedaagse rally voor de fanatieke rallyrijder. Rijders die maar één doel voor ogen hebben: winnen. De Antwerpen Classic is een rally opgebouwd rondom het vertrek van de Tour Amicale: een ‘man only’ tourrit die naar verschillende Europese bestemmingen leidt. 

16723546654_48d321e911_kVandaag reden wij mee op uitnodiging van Guy Moerenhout, bekend van onze film over het Abarth Museum in Lier. ‘s Ochtends vroeg gingen we van start vanaf de Kaai in Antwerpen. De perfecte setting voor wat mooie beelden van klassieke auto’s, want met de Schelde en de Vlaamse industrie in de achtergrond heb je al snel een leuk plaatje. Vanaf dezelfde plek startte vandaag ook de Tour Amicale, wat zorgde voor een heuse verzameling van maar liefst 280 klassiekers.

17158511120_63831e2222_kDe boeiende rit bracht ons op hoog tempo door de leukste dorpjes van Vlaanderen en Zeeland. Knappe dijkweggetjes dicht langs het water maakte het een enkele keer toch vrij spannend. Zeker op de manier waarop het CineCars-team in onmogelijke posities uit de Cine-C5 hing. Na een vlugge lunch waagden we ons aan het tweede deel, dat voor de navigator een stuk pittiger bleek. Het bolletje-pijl systeem zat zo vernuftig in elkaar dat het ons meerdere keren de verkeerde kant op stuurde.

17158369910_c53b6c3d0a_k (1)Na een stapvoets rijdende entree tussen alleen maar bijzondere auto’s bereikten we de eindbestemming. De afgeladen kade met veel enthousiastelingen gaf ons direct een festival gevoel. Met bandjes, cafeetjes en stralend weer kon onze dag niet meer stuk. Dag 1 van de Antwerpen Classic was een groot succes. Wij gaan door met de voorbereidingen om van dag 2 minstens zo’n groot succes te maken!