Sorry, this entry is only available in Dutch. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

17789286885_3326a4d730_kOp 17 mei vond de de jaarlijkse ‘air cooled meeting’ in Scheveningen plaats. Alhoewel het een brede meeting van opzet is, zijn de hard core deelnemers tot het Volkswagenkamp te rekenen. Weliswaar zijn er enkele Dafjes en een paar verdwaalde Citroens te ontwaren, maar het leeuwendeel is toch echt uit Wolfsburg afkomstig, wat allerminst een straf is.

Een van de herkenbaarste Citroens aanwezig, is een originele Acadiane van de ANWB met de complete autentieke wegenwachtuitrusting er nog in. Daarnaast staat een wel hele brede 2CV met stoere Gulf livery en een heuse twee liter motor de Scheveningse boulevard onveilig te maken met zijn trotse en vertelgrage eigenaar.

17167266714_cb044f09d3_kHet hoofdmenu werd echter gevormd door een waar arsenaal aan Kevers en ‘Samba vans’. De meeste deelnemers maakten er zelf ook een echt feest van door er in onvervalste vakantiesfeer voor hun auto’s als het ware te kamperen met koelboxen en mooie praatjes over hun heilige koe. Zo stonden er meerdere Camperversies in vol ornaat te pronken met hun uitschuiftenten, keukentjes en knusse bedden aan boord. Daarnaast stonden weer fantastische T1’s met opklapbare voorruiten met die geweldige vastgeklemde ruitenwissers onder de ruiten, in meer of mindere mate origineel, of helemaal aangepast naar de smaak van de eigenaar, in een fijn voorjaarszonnetje.

17169828933_5dabb7f928_kOok waren er exemplaren te zien met Porsche zescilinder boxermotoren, Fuchs velgen en zodanig verlaagde carrosserieën dat je je afvraagt hoe ze ooit de boulevard opgekomen zijn. De nogal aangepaste Kevers met extreem negatief camber op de achterwielen vielen ook bijzonder op, maar misschien heeft Cinecars deze Keverniche al die jaren over het hoofd gezien, waarvoor bij deze onze nederige excuses.

17169331823_c07783be58_k

 

Gelukkig waren er ook echte klassiekers te zien zoals de brilkever, brandweerversies, Ruska buggy’s en het hoogtepunt van de luchtgekoelde Volkswagens: de Karmann Ghia. Het was al met al wederom een zeer geslaagde air cooled meeting op de boulevard van Scheveningen en hopelijk tot volgend jaar!

Bastiaan van den Berg