22051901159_658080c4b3_kflag_cinecars_englishDag 5, Nafplio > Nafplio
Voor de laatste keer tijdens de tour verzamelen de deelnemers zich aan de voet van de Palamidi-vesting in Nafplio. Terwijl tenderbootjes in de baai van Argolis passagiers vanuit  cruiseschepen aan wal brengen, maken de deelnemers zich klaar voor dag 5 van de Tour du Péloponnèse.

Op het programma stonden minder kilometers, minder Special Stages en een wijnproeverij. De organisatie had goed in de kniezen dat zo’n week er toch wel in hakt.

22225786552_1d2dca16f7_kDe eerste Special Stage is er een zonder het element waarbij op sommige stukken een gemiddelde snelheid moet worden gereden. Lekker op het gas dus, waarbij we vaststellen dat een event zoals deze in Nederland er heel anders uit zou zien. De wegen zijn erg rustig en buiten de wat grotere plaatsen op de route zelfs uitgestorven. Daarnaast geven de Grieken ons ruim baan, erg prettig.

De eerste Special Stage van de dag brengt ons na een rit van 25 kilometer in Mycenae, ooit het belangrijkste politieke en culturele centrum van de naar Mycene genoemde Myceense beschaving. De bloeitijd van Mycene valt in de periode tussen ca. 1400 en 1200 v.Chr., onder een koningshuis van absolute monarchen, wier macht weerspiegeld wordt door rijke archeologische vondsten. De beroemdste vondst vormt het zogenaamde dodenmasker van Agamemnon.

22212496126_ed7c82d7bb_kDe combinatie van rijden en soms stilstaan bij locale hotspots is geslaagd, waarbij het zwaartepunt gelukkig wel de rally is. Naarmate de week vordert worden de deelnemers scherper en de competitie pittiger. Zo ook bij team Peugeauto. De mannen raken beter op elkaar ingewerkt en zien zelfs kans een tweetal Special Stages binnen een paar seconden en zelfs op de seconde nauwkeurig binnen de streeftijd te rijden. De rookies zijn blij en eindigen uiteindelijk op een derde plek in de categorie H achter twee Griekse BMW’s. Overall eindigen ze op een achtste plek, 62 seconden achter Rolf Bloem met zijn Porsche 911 Targa, die daarmee ook de hoogst geplaatste Nederlander in het veld én winnaar in categorie I wordt, voor het Amerikaanse duo Carrol/Campo met hun MGB.

22051654829_8383829b02_kVoor Mirko en Leonie was het sowieso victorieus om een dag niet langs een bergweg te eindigen. We hebben veel lol gehad en die Special Stages doen ons er eigenlijk niet meer zo toe: we hebben het gehaald. De finish streep ligt onder onze achterbanden en we krijgen van onze medespelers toch wel een iets harder kneepje in onze schouders. Ze hebben met ons meegeleefd.

22212725516_eefed672fb_kGrote winnaar van de tour is het duo Georgakopoulos / Tsitsilonis met hun Mini Cooper, geen verrassing wetende dat deze heren bijna alles gewonnen hebben wat er binnen de Griekse rally scene te winnen is. Voordat we de laatste proef inzetten, wordt er bij Skouras Domaine in Argos wijn geproefd. In de kelder maken we kennis met de beste wijn die deze streek te bieden heeft.

21617757743_5e48430c74_kDiezelfde avond vond de prijsuitreiking plaats, wederom in restaurant Fougaro. Na een wat lange en tikkeltje formele ceremonie sluiten ook wij officeel een boeiende week af. Als toetje drukt Rolf aan het eind van de avond zonder twijfel de sleutels van zijn kersverse gerestaureerde Targa in de handen van Leonie om terug te rijden naar het hotel. Waarna we met de Nederlandse garde een laatste glas drinken op het prachtige plein van Nafplio. Deze “ceremoniële afsluiting” geeft precies weer hoe de groep naar elkaar toe is gegroeid. Dit is ook het kernverhaal die wij met Team CineCars mee zullen nemen naar huis en die we jullie als lezer hebben proberen mee te geven in ons verslag van deze bijzondere rally.

Team Porsche CineCars

TOTAL Triskelion - TDP 2015 Maps6